Haberler

Koçyiğit: Diriliş Ertuğrul Dizisinde Oynamak İsterdim

GAZİANTEP'te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Altın Baklava Filim Festivali' kapsamında yapılan söyleşiye katılan Hülya Koçyiğit, 'Diriliş Ertuğrul' dizisindeki 'Haymana' karakterini kendisine yakıştırdığını söyledi.

GAZİANTEP'te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Altın Baklava Filim Festivali' kapsamında yapılan söyleşiye katılan Hülya Koçyiğit, ' Diriliş Ertuğrul' dizisindeki ' Haymana' karakterini kendisine yakıştırdığını söyledi.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Altın Baklava Filim Festivali'nde juri başkanı olan Hüyla Koçyiğit, festivalin ödül töreni ve gala gecesine katılmak için Gaziantep'e geldi. Tören öncesinde üniversite konferans salonunda düzenlenen söyleşiye katılan Koçyiğit, öğrencilerle sohbet ederek, sorularını cevapladı.

Sinemanın kendisi için bir tutkuya dönüştüğünü söyleyen Koçyiğit, sinemaya adım attığı ve birçok ödüle layık görülen 'Susuz Yaz' filminin hayatının dönüm noktası olduğunu aktardı. Film sonrasında okulu bıraktığını anlatan Hülya Koçyiğit şunları söyledi:

"Ankara'ya Devlet Konservatuarı'na yatılı bir talebe olarak gittim ve tiyatro eğitimi almaya  başladım. Eğitiminin ikinci yılından sonra 'Susuz Yaz' adlı filmle tanıştım. O gün bugündür sinemanın içindeyim. Sadece bir heves olarak değil, gerçekten iliklerine kadar yaşamış, o aşkı acısıyla tatlısıyla tatmış ve giderek adeta bir tutkuya dönüştü hayatıma. Susuz Yaz benim için yaz döneminde yaptığım bir filimdi. Yönetmeni çok kıymetliydi ve ailem yönetmeni yakından tanıyordu. Yaz bitince ben okuluma dönecektim, bütün planlarımız buydu. Fakat yaz sonu aniden babamı kaybettik. Babam 39 yaşındaydı ve sportmen bir delikanlıydı. Hiçbir hastalığı falan yoktu, ama çok ani bir ölüm oldu. Önümde açılmış bir yol vardı. Okuluma gitmek veya sinemaya devam etmek. Kız kardeşlerim vardı, onlar talebiydi. Annem çalışan bir kadın değildi. Bir işaretti bu benim için. 'Hayat yolu açıldı, ya buradan devam edeceksin, ya da başka bir seçim yapacaksın' denildi. O gün bugündür içimde hep ukdedir. Eğitimimi tamamlayamamamın bir ezikliği vardır içimde. Belki de bu yüzden eğitim gören gençlere müthiş hassasiyetle yaklaşıyorum."

'HAYMANA KARAKTERİNİ KENDİME YAKIN HİSSEDİYORUM'

Bir öğrencinin, 'bugün televizyonda hangi karakteri oynamak isterdiniz?' sorusuna Koçyiğit, damadı Engin Altan Düzyatan'ın başrolde oynadığı Diriliş Ertuğrul dizisindeki ' Haymana' karakterini canlandırmak istediğini söyledi. Diziye adını veren Ertuğrul karakterinin annesini canlandıran Haymana karakterini kendisine yakın bulduğunu vurgulayan Koçyiğit, "Son yıllarda kendimi mümkün olduğu kadar, bu fazla popüler işlerden uzak tutmaya çalışıyorum. Çok birbirine benzer hikayelerle karşılaşıyorum, o da yetmezmiş gibi tecrübeli kadın oyuncular için çok da önemli hikayeler yazılmıyor zaten. Ama son yıllarda Diriliş dizisi ve dizideki Haymana rolü gerçekten çok başarılı. Hülya Dağcan mükemmel canlandırıyor karakteri. Geçenlerde sizin gibi birisi sormuştu, 'son günlerdeki hangi karakteri isterdiniz' diye ona da demiştim Haymana diye. Gerçekten kendime çok yakın hissediyorum bu karakteri" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diriliş Ertuğrul Hülya Koçyiğit Gaziantep Haymana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title