Haberler

Kocaeli: Sigara Böreğinin Adı "Yeşilay" Oldu

Kocaeli'nde Yeşilay'ın Gebze Şubesi, Adının Sigarayı Masum Kıldığı Gerekçesiyle Bundan Sonra Kendi Aralarında, Sigara Böreğinin Adını "Yeşilay Böreği" Olarak Değiştirme Kararı Aldı.

Kocaeli'nde Yeşilay'ın Gebze Şubesi, adının sigarayı masum kıldığı gerekçesiyle bundan sonra kendi aralarında, sigara böreğinin adını "Yeşilay böreği" olarak değiştirme kararı aldı.

Yeşilay Gebze Şubesi tarafından her hafta yapılan olağan toplantılarda, yönetim kurulu üyeleri arasında bu kez ilginç bir karar alındı. Yönetim kurulu, halk arasında şekli itibariyle sigaraya benzediği için "sigara böreği" olarak bilinen böreğin adını, sigarayı masum gösterdiği gerekçesiyle "Yeşilay böreği" olarak değiştirme kararı aldı. Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Meyna Şensoy'un, sigara böreğinin adının insanlara sigarayı masum gösterdiğini belirtmesi ve bu ismin değiştirilmesi teklifini değerlendiren Yeşilay Gebze Şubesi Yönetim Kurulu, söz konusu teklifi olumlu bularak, sigara böreğinin ismini Yeşilay böreği olarak değiştirdi.

Yeşilay Gebze Şube Başkanı Ziya Yıldırım, Yeşilay olarak sigara böreğine bundan sonra kendi aralarında Yeşilay böreği diyeceklerini belirterek, çevrelerindeki herkesi de bu konuda uyarıp, bilinçlendireceklerini ifade etti. Şubelerinin yaptığı planların senelik değil, yüzyıllık planlar olduğunu da vurgulayan Yıldırım, "Biz eğitime, yani geleceğimize yatırım yapıyoruz. Bu yüzden günlük planlara ihtiyacımız yok. İnancımız şu ki, çok yakında Gebze'de, her türlü belanın ve pisliğin ana kaynağı olan zararlı alışkanlıkları minimuma indireceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title