Haberler

Kocaeli Ramazan'a Hazır

Kadir Yıldız - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, Ramazan boyunca düzenleyecekleri çeşitli etkinlik ve iftar programlarıyla vatandaşların ay boyunca bir araya gelmeleri sağlanacak.

Kadir Yıldız - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, Ramazan boyunca düzenleyecekleri çeşitli etkinlik ve iftar programlarıyla vatandaşların ay boyunca bir araya gelmeleri sağlanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, geçen yıl başlattığı ve yıl boyunca sürdürdüğü kentteki yoksul, dar gelirli vatandaşlara yönelik dağıtılan "41 Kart", Ramazan ayında da vatandaşların hizmetine sunulacak.

Vatandaşın gıda yardımı dışında farklı ihtiyaçlarının da karşılandığı bu kartla ihtiyaç sahipleri, dağıtım merkezlerine gitmeden adreslerine en yakın marketlerden tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.41 Kart uygulamasından 7 bin 378 aileye yararlandırılıyor.

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı "Gönül Kazan Projesi"yle de yemek pişiremeyen yaşlı, kimsesiz, özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşların faydalanması sağlanıyor. Projeyle gıda yardımı ile desteklenemeyen hastalık, özürlülük ve yaşlılık nedenleriyle yemek pişirmeyen ailelere günlük 2 öğün hazır yemek ulaştırılıyor.

- Gebze Belediyesi-

Gebze Belediyesi ilçedeki 20 mahalle ve Çoban Mustafa Paşa Külliyesi'nde kuracağı "İftar sofrası"yla vatandaşlara iftar verilecek.

Mahalle iftar sofralarında kurulacak Ramazan tırında, geleneksel Türk tiyatrosundan eserlerin yer alacağı programlarda, çocuklar için eğitici tiyatro oyunları sahnelenecek. Hacivat-Karagöz, orta oyunu ve meddah gösterilerinin sunulacağı Ramazan etkinliklerinde, ayrıca çocuklara anne-baba sevgisi, büyüklere saygı ve zararlı alışkanlıklardan korunma ile çevre bilinci öğretilecek.

Eskihisar Kalesi'ndeki etkinliklerde de yarın akşam Serdar Tuncer'le başlayacak buluşmalarda, Ömer Döngeloğlu, Bedirhan Gökçe, Dursun Ali Erzincanlı gibi isimler Gebzelilerle bir araya gelecek.

İzmit Belediyesi, Ramazan ayının ilçenin dört bir yanında yaşanması için 52 mahallede çeşitli ekinlikler düzenleyecek, Doğu Kışla Parkı ile Kültür Tepesi'nde yoğunlukla yapılacak Ramazan programları ay boyunca İzmit'in tüm mahallelerinde devam edecek.

Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan programların birincisi yarın akşam Doğu Kışla Parkı'nda başlayacak. 30 gün boyunca bütün mahallelerde Karagöz-Hacivat, Meddah Ramazan Hikayeleri, Tahta Bacak, Kavuklu ile Pişekar, Keloğlan, sihirbaz, çocuk tiyatrosu gösterileri sergilenecek.

-"Derince 10 Mahalle, Ramazan'da büyük bir aile"

Geçen yıl Ramazan ayında yaklaşık üç bin kişinin oruçlarını açtıkları Derince'deki mahalle iftarlarında, bu yıl da "Derince 10 Mahalle, Ramazan'da büyük bir aile" sloganıyla çeşitli programlar düzenlenecek. Derince Belediyesi'ne bağlı ekiplerce Ramazan ayındaki tüm programların takviminin yer aldığı imsakiye ilçe halkına dağıtıldı.

İlçedeki 10 mahallenin tamamında düzenlenecek iftarların yanı sıra, çocuklar için çeşitli oyunlar ile konserlerin yer alacağı etkinliklerde, yetişkinlere yönelikte Kent Meydanı'nda çayhane keyfi hazırlanacak.

Ramazan ayı boyunca hizmet vermeyi hedefleyen sabit çayhaneler, bir çok mahalleye kurularak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Yıldız Gebze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title