Haberler

Kocaeli: Kocaeli'de Su Zirvesi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun Katılımıyla Gerçekleştirilen Su Zirvesinde, Yuvacık Barajı'nda Yaşanan Su Sıkıntısı Ele Alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen su zirvesinde, Yuvacık Barajı'nda yaşanan su sıkıntısı ele alındı.

İzmit Su A.Ş'nin (İSAŞ) yönetim kurulu toplantısı, son günlerde Yuvacık Barajı'nda yaşanan su sıkıntısının ele alınmasıyla su zirvesine dönüştü. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şeker, İSU Genel Müdürü İbrahim Bayram, Thames Water Şirketi Uluslararası Bölge Direktörü Werner Boettcher, yönetim kurulu üyeleri Ergül Ersü, Evren Köprülü, Frank Pawley, Steven Skelton, Kemal Altunel ile Yoshio Kometani katıldı. 3 saat süren toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son günlerde Yuvacık Barajı'nda yaşanan susuzluğun sebebini sordu.

Daha önce suyun kesilmesini kuraklığa bağlayan şirket yetkilileri, kuraklık bahanesinden vazgeçerek, Büyükşehir Belediyesi'ne daha önce yazılı olarak bildirdikleri mücbir sebebin arkasına sığındı. Toplantıda, şirketin yıllık 142 milyon metreküp su bedelini tahsil ettiği halde, Büyükşehir Belediyesi'nin istediği 128 milyon metreküp suyu dahi verememesinin sebepleri ele alındı. Sorunun cevabı aranırken, barajdan 2006 yılı içinde kente verilen su miktarının 112 milyon 979 bin metreküp olduğu açıklanarak kayıtlara geçirildi.

Toplantıda Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2006 yılı içinde hazırladığı rakamlar da masaya yatırıldı. Buna göre yıl içinde kuraklık yaşanmadığı ortaya çıktı. Çevre illerdeki barajların yüzde 55 ila yüzde 70 arasındaki doluluk oranları, kuraklık yaşanmadığının bir göstergesi olarak kabul edildi. Diğer barajların dolu olduğu halde Yuvacık'ın suyunun neden tükendiğine cevap aranan toplantıda, şirket yetkilileri, daha önce bildirdikleri mücbir sebebi izah edemedi. Daha önce hazırlanan Devlet Su İşleri raporlarında, "Baraja gelen su kaynakları yılda 142 milyon metreküp su üretmez" raporunun haklı çıktığı ifade edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hazırlanan rapora rağmen sözleşmeyle haksız kazanç sağlandığını iddia ederek, "Barajın maliyeti bütün kenti etkiledi. Kentin çıkarlarını korumak için sonuna kadar hak arayacağız. Yapılan bu sözleşme belediye olarak bizim elimizi ve kolumuzu bağlıyor" diye konuştu.

Toplantıda ayrıca Kocaeli ve Sakarya sınırları içinde yer alan Sapanca Gölü'nden Yuvacık Barajı'na hat çekilmesi de gündeme geldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title