Haberler

Kocaeli: İgsaş'ta Eylem

Kar Etmediği İçin Sahibi Tarafından Bugün Kapatılan İgsaş'ta İşçiler Kendilerini Fabrikaya Kapatarak Durumu Protesto Etti.

Kar etmediği için sahibi tarafından bugün kapatılan İGSAŞ'ta işçiler kendilerini fabrikaya kapatarak durumu protesto etti.

2 yıl önce Özelleştirme İdaresi tarafından en yüksek bedeli veren Fehmi Yıldız isimli işadamına satılan İstanbul Gübre Sanayi A.Ş. (İGSAŞ) fabrikasında çalışan 217 işçi kapatılma kararını protesto ederek işyerlerini terk etmedi. Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde bulunan ve Türkiye'nin tek üre fabrikası olan İGSAŞ'ta yüksek hammadde maliyeti ve doğalgaz fiyatı nedeniyle kar etmediğinden 2 aydır üretim yapılmıyordu. Fabrikanın 15 Aralık 2006 tarihinde kapatılacağının ilan edilmesiyle işçiler 4 gündür sürdürdükleri eylemlerini fabrikadan çıkmayarak sürdürdü. İşçiler resmi olarak fabrikanın tarihe karıştığı günün sonunda fabrikaya giriş çıkışı durdu. İGSAŞ limanına giriş yapmak isteyen kamyonları içeri almayan işçiler, fabrika sahibi Fehmi Yıldız'ında dışarı çıkmasına izin vermedi. Yıldız'ın TÜPRAŞ kapısını kullanarak çıkacağı duyumunu alan işçiler ikiye ayrılarak rafineri önünde de beklemeye başladı. Türkiye'nin tek üre fabrikasının kapandığını söyleyen Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "İşveren burayı üretim yapmak için aldığını söyledi. Ancak fabrikayı bizimde daha önce söylediğimiz gibi limanı için aldı. Dışarıdan getirilen hammadde fiyatları pahalı. Oysa ithal gübre daha az bir fiyata getiriliyor. Birde bunun üzerine doğalgaz fiyatları konulunca maliyet iyice arttı. Biz bu fabrikanın devlete geri iade edilmesini yada doğalgaz fiyatlarıyla ilgili bir ayarlama yapılarak fabrikanın tekrar üretim yapmasını istiyoruz. Türkiye'nin tek üre fabrikasının kapatılmamasını istiyoruz. Burası kapanırsa 217 işçi ve ailesi, 600 bayi ve ailesi binlerce çiftçi mağdur olacak. Hükümetten duruma el koymasını istiyoruz" dedi.

Fabrika sahibi, TÜPRAŞ üzerinden de çıkamayınca polisten yardım istedi. Olay yerine gelen Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sendika başkanlarıyla görüşerek kapının açılmasını istedi. Bu talebe olumlu cevap veren sendika başkanlarının talimatıyla işçiler kapıyı açtı. Fabrikanın sahibi Fehmi Yıldız ve fabrika yöneticilerinin araçlarının dışarı çıkışı sırasında işçiler tarafından yuhalandı. Yıldız, işçilerin yoğun protesto gösterileriyle 2 saat mahsur kaldığı fabrikadan ayrıldı. Fabrikaya kapanan işçiler fabrikanın tekrar üretime geçişine kadar fabrikadan ayrılmayacaklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title