Haberler

KKTC'de Bakanlar Kurulu Toplandı

Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Güney Kıbrıs'tan Aynı Frekansta Çok Güçlü Bir Yayın Başlatılması Yüzünden Dün Gece Yarısından Bu Yana Ntv, Atv ve Art Televizyon Kanallarının KKTC'de Net İzlenemediğini Belirterek, Bu Sabah İtibariyle İlgili Tüm Birimlerin Gerekli Çalışmaları Yaptığını Kaydetti.

Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Güney Kıbrıs'tan aynı frekansta çok güçlü bir yayın başlatılması yüzünden dün gece yarısından bu yana NTV, ATV ve ART televizyon kanallarının KKTC'de net izlenemediğini belirterek, bu sabah itibariyle ilgili tüm birimlerin gerekli çalışmaları yaptığını kaydetti.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Soyer başkanlığında saat 16.00 sıralarında toplandı. Başbakan Soyer, toplantıya girerken gazetecilere açıklamalar yaptı, soruları yanıtladı. 3 televizyon kanalının yayınlarında karşılaştığı sorun konusundaki açıklamasında Başbakan Soyer, bugün akşam saatlerinde toplanacak Yayın Yüksek Kurulu ve BRT'nin alınacak tedbirleri görüşeceğini bildirdi. Soyer, "NTV, ATV ve ART televizyonlarının izlenememesinin nedenini halkımızla paylaşmak istedim. Bu bize yeni bir problem çıkarmamalıdır. Bizim görüşme sürecinde teknik komitelerde ele alınmasını istediğimiz konulardan biri de, Kıbrıs'taki radyo ve televizyon yayınları ve frekanslardır. Ancak Kıbrıs Rum tarafı bu konuyu görüşme noktasında bir olgunluk içine girmemiştir. Böyle hadiseler, teknik olarak bir kısım tedbirler almaya itecektir bizi. Bu da hoş olmayacaktır. Temennim, Rum tarafının bu uygulamadan erken zamanda vazgeçmesidir. Vazgeçmezse YYK ve BRT gerekli tüm teknik tedbirleri alacaktır ve bunun sorumluluğu da bize ait olmayacaktır" diye konuştu.

GAZETELERE DESTEK Başbakan Ferdi Sabit Soyer, hükümetin İngilizce yayımlanan gazetelere destek kararı aldığını, bunun Resmi Gazete'de de yayımlanan bir karar olduğunu ve suistimalinin olamayacağını söyleyerek, bu konuda basında yer alan iddiaları da yanıtladı.

Bakanlar Kurulu'nun güvenlik ve savunmayla ilgili olanlar hariç kararlarının yüzde 95'ten fazlasının Resmi Gazete'de yayımlandığını ifade ederek, gizli kararları bulunmadığını söyleyen Soyer, geçmişte kararların yüzde 60'ından fazlasının Resmi Gazete'de yayımlanmadığı dikkate alınırsa bu oranın yüksekliğinin görüleceğini vurguladı.

Basının Resmi Gazete'den aldığı bilgilerle eleştiri, öneri ve farklı yorumlarla kararları yansıttığına işaret eden Başbakan Soyer, "Her konunun bir gerekçesi mutlaka vardır. Bu kararları her zaman için gerekçeleriyle alnımız açık olarak savunmaya ve ortaya koymaya varız. Hükümetimiz bir politika olarak bunu sürdürecek" dedi.

"YAYIMLANMIŞ KARARLARIN SUİSTİMALİ OLAMAZ" Soyer; açık, yayımlanmış kararların suistimali olamayacağına işaret ederek, hükümetin bir gazeteye destek verdiğiyle ilgili manşetten haber yayımlayan gazeteyi yanıtladı. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar çerçevesinde haftalık ve günlük İngilizce gazetelere reklam desteği verdiğini söyleyen Soyer, haftalık ve günlük olanlara farklı destekler sağlandığını kaydetti. Bunu, medyayı kontrol etmek adına değil, tüm yerel basına yaptıkları gibi devlet ilanlarını ve reklamlarını eşit ve dengeli dağıttıkları gibi bir destek olarak yaptıklarını anlatan Soyer, devlet ilanlarının ayrım yapılmadan, tüm gazetelerde dengeli yayımlanması siyasetlerini de devam ettireceklerini vurguladı.

Başbakan Ferdi Sabit Soyer, zorluklar içindeki medyanın, ellerindeki bir kısım imkanlarla az da olsa desteklenmesi için adalet içinde, açık ve objektif kararlar üreteceklerini dile getirdi.

(MG-NO-NO-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title