Haberler

Kırkpınar'da gelecek yıl 2 başpehlivan çıkabilir

Güncelleme:

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 659. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yapılıp yapılmayacağının henüz netlik kazanmadığını, yapılamaması durumunda gelecek yıl mayıs ve temmuz aylarında olmak üzere iki organizasyon...

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 659. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yapılıp yapılmayacağının henüz netlik kazanmadığını, yapılamaması durumunda gelecek yıl mayıs ve temmuz aylarında olmak üzere iki organizasyon düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.

Musa Aydın, 659. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yönelik AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kırkpınar ve minder güreşlerinin salgın sürecinden olumsuz etkilendiğini belirten Aydın, "Yağlı güreş bizim medeniyetimizin, inancımızın, kültürümüzün bir parçası. 659 yıllık bir gelenek. Federasyon olarak 2020 yılının başpehlivansız kalmasını istemiyoruz. Ayrıca 659 yıllık geleneğin de sekteye uğramasını istemiyoruz. Bu anlamda paydaşlarımızla, gerek Edirne Belediye Başkanımız, gerek Kırkpınar ağamız, gerekse de yağlı güreş düzenleyen Kentler Birliği Başkanımız ile uzun çalışmalar yaptık." diye konuştu.

"Şu an beklemedeyiz"

Salgın nedeniyle güreşleri yapma cesaretini kendilerinde bulamadıklarını anlatan Aydın, şunları kaydetti:

"Bir umutla bekliyoruz. Önümüzdeki ay yaptık yaptık, yapamazsak paydaşlarımızla bir araya gelerek 2021'in mayıs ayına ertelemek gibi bir düşüncemiz var. Bu, şahsi düşüncem. Bu düşüncemi öncelikle Gençlik ve Spor Bakanımız ile paylaşacağım. Talimatları doğrultusunda diğer paydaşlarımızla paylaşacağız. Olimpiyatların ertelendiği gibi Kırkpınar'ı da ertelemeyi düşünüyoruz. Şu an beklemedeyiz. Pandemi normale dönerse havaların müsait olduğu bir tarihte yapmayı planlıyoruz. Ertelenmesi halinde mayıs ayında 2020'nin, temmuz ayında da 2021 yılının Kırkpınar güreşlerini yapacağız."

Aydın, Kovid-19'un güreşi de olumsuz etkilediğini, Avrupa ve dünya şampiyonaları için kota maçlarının iptal olduğunu hatırlattı.

Bir belirsizlik oluştuğunu, yöneticilerin, antrenörlerin ve sporcuların stres içine girdiğini dile getiren Aydın, şunları ifade etti:

"Olimpiyatların ertelenmesi bizleri rahatlattı. En azından önümüzü görebildik. Önümüzde bir yıl gibi bir süreç var. Bu süreç içerisinde güzel bir hazırlık yaparak, Gençlik ve Spor Bakanımızın önderliğinde yeni bir zafere imza atacağımıza inanıyoruz. Olimpiyatların ertelenmesi güreşin hayrına oldu, dolayısıyla ülkemizin de hayrına oldu. Güreş, Türk sporunun lokomotif branşı. Olimpiyatlarda 91 madalyanın 63'ünü güreşte kazandık. Biliyorsunuz Taha Akgül talihsiz bir sakatlık geçirdi, ameliyat oldu. Eğer vaktinde olimpiyatlar olsaydı Taha Akgül'ün yetişmesi mümkün olmayacaktı. Bundan dolayı da ülkemiz bir altın madalyadan olacaktı."

Kaynak: AA / Spor

Kırkpınar Aydın Spor Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title