Haberler

Kırıkkale'de 158 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

Kırıkkale'de Önceki Gün Etkili Olan Yoğun Kar ve Tipi Nedeniyle Ulaşıma Kapanan 173 Köy Yolundan 158'i Yapılan Çalışmalar Sonucunda Ulaşıma Açıldı.

Kırıkkale'de önceki gün etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 173 köy yolundan 158'i yapılan çalışmalar sonucunda ulaşıma açıldı.

Ülke genelinde etkili olan yoğun kar ve tipinin etkisini azaltmasından sonra harekete geçen ekipler, ulaşıma kapanan köy yollarını açıyor. İl Özel İdare Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre 2 gün öncesine kadar 173 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu Kırıkkale'de karla mücadele ekiplerinin yoğun çalışmalarının ardından kapalı köy yolu sayısı 15'e düştü.

Kış mevsiminin başlamasından bu yana 19 bin 997 kilometre köy yolunun ulaşıma açıldığı belirtilen İl Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri, halen 145 kilometre uzunluğundaki 15 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, bu yolların da en kısa zamanda ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

5 gündür kapalı olan yolları karla mücadele ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda ulaşıma açılan Keskin ilçesine bağlı Üçler köyü sakinlerinden Mesut Topuz, "Kar yağışının ardından önce yollarımız ulaşıma kapandı ardından da köyün elektrikleri kesildi. 5 gün boyunca elektrik olmayan köyde mahsur kaldıktan sonra yollarımızın ulaşıma açılması ve kesilen elektrik şebekesinin onarılması için telefonla İl Özel İdare Müdürlüğü'ne başvurduk. Bugün greyderlerle yolumuz açıldı, elektrik arızası için de bir ekibin geleceği bildirildi" şeklinde konuştu.

Karla mücadele ekipleri, Üçler köyünün yolunu ulaşıma açtıktan sonra çoğunlukla davulcu ve zurnacıların yaşadığı Uzunlar köyünün kapanan yolunu açmak için harekete geçti.

(SY-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title