Haberler

Kırgızistan'da Halk Ayaklanması Davası Ertelendi

Kırgızistan'da savcı, 7 Nisan 2010'da halk ayaklanması sırasında 77 göstericinin ölümünden ve 300 göstericinin yaralanmasından sorumlu tutulan güvenlik çalışanların serbest bırakılmasını talep etti.

Kırgızistan'da savcı, 7 Nisan 2010'da halk ayaklanması sırasında 77 göstericinin ölümünden ve 300 göstericinin yaralanmasından sorumlu tutulan güvenlik çalışanların serbest bırakılmasını talep etti.

Bir askeri kışlada Damir Onolbekov'un başkanlığında yaklaşık 4 yıldır yapılan duruşmada, savcı mütalaaların okunmasına bugün de devam edildi. Savcılar, "cinayet" suçundan tutuklu yargılanan Devlet Koruma Müdürlüğü ve Milli Güvenlik Devlet Komitesi özel harekat timi eski çalışanların "emanet mal ve silah kaybı" suçundan suçlu bulunduklarını belirterek 2 yıl hapis cezasına çarpıtılmasını istedi. Kırgızistan'da soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan sanıkların cezaevindeki bir günü iki güne sayılıyor.

Halk ayaklanması sırasında ölen ve yaralananların yakınlarının hazır bulunduğu duruşma salonunda tepkilerin yükselmesi üzerine hakim duruşmayı erteledi. Savcı mütalaasına tepkilerini dile getirmek isteyenlerin yarın başkent Bişkek'teki Alatoo Meydanı'nda toplanmaya karar verdikleri bildirildi.

Kırgızistan'da hısım ve akraba kayırma, devlete ait kurumların iktidara yakın isimler tarafından özelleştirilmesi yanısıra daha birçok sosyal ve ekonomik sebepten dolayı ayaklanan halk, ülkeyi 5 yıl yöneten Kurmanbek Bakiyev'i 7 Nisan 2014 tarihinde devirmişti. Devlet Başkanlığı binası önündeki Ala Too Meydanı'nda güvenlik görevlileri ile göstericiler arasında yaklaşık 12 saat süren çatışmada biri polis ile 77 gösterici yaşamını yitirmişti. - Kırgızistan

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title