Haberler

Kilis Hakan Çavuşoğlu ile Abdülhamit Gül Çalık Camisinde İnceleme Yaptılar

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kilis'te valilik ve belediye ziyaretlerinin ardından roketle saldırı düzenlenen tarihi Çalık Camisi'ne geçti.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kilis'te valilik ve belediye ziyaretlerinin ardından roketle saldırı düzenlenen tarihi Çalık Camisi'ne geçti. Camide incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Bakan Gül, burada açıklama yaptı.

'AFRİN'DE İMAMLARI TEHDİT EDİYORLAR'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, camiye yapılan saldırının teröristlerin hiçbir şekilde inanca saygısının olmadığını gösterdiğini söyledi. Afrin'de imamların tehdit edildiğini, Kuran-ı Kerim'in öğretilmesinin yasaklandığını kaydeden Çavuşoğlu, "Bu gördüklerimizin yabancısı değiliz. Vakıf eserlerimizi tahrip ettiler. Tabelasında ne yazarsa yazsın, bunların düşmanlığı sadece İslam'a değil, bunlar insanlığa ait ne varsa ortak değere düşmandırlar. Hıristiyanlığa da düşmandırlar. Onların kilisesine de zarar verdiler. Zeytin Dalı Harekatıyla bölgeyi temizlemek arzusunda olduğumuz katiller sürüsü caniler bunlardır" dedi.

'CAMİ BU YIL İÇERİSİNDE İBADETE AÇILACAK'

Caminin 2005 yılında restore edildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, camiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu yıl içerisinde yeniden ibadete açacaklarını ifade etti. Hakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bu saldırıyı yapanlara haddini bildireceğiz ve yok edeceğiz. Dünyada iki medeniyet var. Birlik medeniyeti, diğeri ise öldürmeyi amaç edinen öldürenleri taşeron olarak kullanan yıkım medeniyeti. Türkiye olarak yaşatan medeniyetin temsilcileri olarak başlattığımız Zeytin Dalı Harekatı başarıya ulaşacaktır. Bu güruhu Türkiye için tehdit olmaktan çıkartacağız. Hareket planlandığı gibi ilerliyor. Bundan sonra da bunların tepesine binecek bu bölgeler temizleyeceğiz. Bölgemizi huzura kavuşturacağız. Bizim buradaki durumumuz teröristlerin barınakları, sığınaklarıdır. Sivil halkın zarar görmemesi için hassasiyet gösteriyoruz."

Basın mensuplarının soruların yanıtlayan Hakan Çavuşoğlu, her türlü göç de dahil olmak üzere duruma hazırlıklı olduklarını ifade etti.

GÜL: ASLA SURİYE'NİN TOPRAKLARINDA, SINIRLARINDA GÖZÜ OLANA BİRİ ÜLKE DEĞİLİZ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, harekatta muhatapların asla siviller olmadığını ifade ederek, "Ortaya çıkan tablo muhatabın teröristler olduğunu gösteren tablodur. Bir kutsala, ibadet yerine camiye yapılan saldırı terör saldırısıdır. Zeytin Dalı Harekatı da bu teröristlere yöneltilen sınır güvenliğini sağlamak için yapılan barış operasyonudur. BM sözleşmesine göre de meşru müdahale anlamında yapılan operasyondur. Bu saldırı da bunun en önemli göstergesidir" şeklinde konuştu. Harekatın tehditleri ortadan kaldırmak için yapıldığını aktaran Abdülhamit Gül, şunları söyledi:

"Bu tehditleri ortadan kaldırmak için yapılan operasyondur. Asla belli bir etnik yapıya yönelik değil, tehditleri ortadan kaldırmak için yapılan, terör unsurlarına yapılan operasyondur. Uluslararası hukuka uygundur. Sonuna kadar teröristleri hedef alan bölgede tüm kardeşlerimizin huzuru için yapılan operasyondur. Mehmetçiğimizin kendi ifadesiyle kızıl elmaya giden Mehmetçiklere dua ediyoruz. Asla Suriye'nin topraklarında, sınırlarında gözü olana biri ülke değiliz."

Bakan Abdulhamit Gül, gözaltına alınıp Hatay'a getirilen teröristlerin savcılıktaki işlemlerinin de devam ettiğini sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: KİLİS (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Çavuşoğlu Abdülhamit Gül Afrin Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title