Haberler

Kılıçdaroğlu: "Biz, Hiçbir Zaman Bir Siyasi Partinin Tasfiye Edilmesi, Yok Edilmesi Gibi Bir Sürecin İçinde Olmayız"... (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, Berlin'den Ayrılmadan Önce Adlon Hotel'de Düzenlediği Basın Toplantısında Gündeme İlişkin Soruları Yanıtladı ve Berlin Ziyaretini Değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, Berlin'den ayrılmadan önce Adlon Hotel'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve Berlin ziyaretini değerlendirdi.

Tarihi Adlon Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya, genel başkan yardımcısı Haluk Koç ve genel sekreter yardımcısı Gülsüm Bilgehan'da katıldılar.

Berlin'de yaptığı görüşmelerde Alman Sosyal Demokrat, Yeşiller ve Sol Parti'den Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılım sürecinde destek istediğini söyleyen Kılıçtaroğlu, bu desteğin kendilerine verileceğini ifade etti. Bu partilere anayasa ve referandum konusundaki düşüncelerini de aktardıklarını belirten CHP genel başkanı, 12 eylül 1982 anayasasının getirdiği bazı kısıtlamaların halen var olduğunu ve bunların kaldırılması gerektiği yönündeki düşüncelerini de kendilerine aktardıklarını kaydetti.

Kılıçtaroğlu, Brüksel ve Berlin gezilerinin bir başka amacının da batı ülkelerinde oluşan Cumhuriyet Halk Partisi hakkındaki bazı olumsuz algıları ortadan kaldırmak ve kendilerini doğrudan kendi ağızlarından ifade etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Bir gazetecinin, MHP genel başkanı Devlet Bahçelinin MHP'nin tasviye edilip Türkiye'de sadece AK Parti ve CHP den oluşan iki partili bir sistem kurulmaya çalışıldığını ve CHP nin de buna alet olduğunu söylemini hatırlatması üzerine Kılıçtaroğlu, ?Biz siyasal partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunun bilincindeyiz? şeklinde yanıtladı. Her siyasal partiye saygı duyduklarını ve her siyasal partinin düşüncelerini dile getirebilmesinden yana olduklarını vurgulayan Kemal Kılıçtaroğlu, hiçbir zaman başka bir siyasal partinin tasviye edilmesi gibi bir sürecin içerisinde olmayacaklarını çünkü bunun demokrasiye olan bağlılıklarına ters düşeceğini kaydetti.

Avrupa'da yaşayan Türkler için parti içerisinde özel bir kontenjanlarının olmadığını söyleyen CHP Genel Başkanı, bunun tartışılabilir bir konu olduğunu belirtti. Kılıçtaroğlu, ?Biz isteriz ki buradaki vatandaşlarımızın da Türkiye'de parlamentoda temsil edilebileceği bir model olabilsin. Bir arkadaşımız gelip buradaki sorunları TBMM'de aktarabilsin? şeklinde konuştu.

Telefon dinlemeleri hakkında gelen bir soruya cevap veren Kemal Kılıçtaroğlu, ?Bir ülkenin başbakanı yasadışı dinlenen telefonları seslendirmez, bu doğru değildir. Ama yasadışı dinlenen telefonlardaki söylemler bir başbakan tarafından dillendirilirse, yasadışı dinlenen telefondan medet umar duruma gelmiş olur? şeklinde konuştu.

Özel hayatın gizliliğine ve korunmasına önem verdiklerini söyleyen Kılıçtaroğlu, bu konuyla ilgili maddelerin ağırlaştırılması için getirilecek düzenlemeye parlamentoda destek vermeye hazır olduklarının da altını çizdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title