Haberler

Kıbrıs Rum Kesiminde Seçimler Yaklaştıkça Anketler Havada Uçuşuyor

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Başkanlık Seçimleri Yaklaştıkça Çeşitli Kurum, Sivil Toplum Örgütleri, Medya, Partiler ve Çeşitli Kuruluşlar Pek Çok Anket Hazırlıyor.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde başkanlık seçimleri yaklaştıkça çeşitli kurum, sivil toplum örgütleri, medya, partiler ve çeşitli kuruluşlar pek çok anket hazırlıyor.

Simerini ve Politis gazeteleri de, Güney Kıbrıs'ta 17 Şubat'ta gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri çerçevesinde gerçekleştirilen anketlere yer verdi.

Simerini, "Tartışmanın Ardından Hepsi Aşağıya" başlığı altında verdiği haberinde başkanlık seçimlerinde en güçlü 3 aday olan Tasos Papadopulos, Dimitris Hristofyas ve Yannakis Kasulidis'in katıldıkları Perşembe günkü tartışma programının ardından kararsızların sayısında artış gözlemlendiğini ve söz konusu 3 adayın oy oranlarında düşüş olduğunu yazdı.

Gazete, Insights Market Research şirketi tarafından 23-25 Ocak tarihleri arasında 800 kişiyle gerçekleştirilen haftalık anketin sonuçlarına göre ilk turda adayların oy oranını verdi.

Ankete göre, Papadopulos yüzde 33,2 (yüzde 0,2 düşüş), Hristofyas yüzde 32,4 (yüzde 0,4 düşüş), Yannakis Kasulidis yüzde 29,9 (yüzde 0,3 düşüş), Kostas Themistokelus yüzde 0,1 (yüzde 0,3 düşüş) ve Marios Matsakis yüzde 0,8 oy aldı.

Gazete, AKEL partisi genel sekreteri ve meclis başkanı Hristofyas'ın bir kez daha ikinci turda Papadopulos'u geçtiğini vurgularken, anketin ikinci tur senaryolarına ilişkin olarak ise şu sonuçları verdi,

"Senaryo 1: Hristofyas yüzde 42,8, Papadopulos yüzde 40,8. Boş oy yüzde 11,2 ve Kararsızlar yüzde 5,2.

Senaryo 2: Papadopulos yüzde 47, Kasulidis yüzde 39,1. Boş oy yüzde 9 ve Kararsızlar yüzde 5.

Senaryo 3: Hristofyas yüzde 41,5, Kasulidis yüzde 38,6. Boş oy yüzde 13,2 ve Kararsızlar yüzde 6,7.

Gazete, en güçlü 3 adayın Perşembe günü katıldıkları TV programında, en çok hangi adayın izleyicileri etkilediğine dair 100 kişiyi kapsayan bir anketin de gerçekleştirildiğini ve en yüksek oyu Kasulidis'in aldığını yazdı.

100 kişiden 73'ünün söz konusu programı veya programın bir kısmını izlediğini ifade ettiğini yazan gazete, "En iyi izlenimi hangi aday bıraktı?" sorusuna katılımcıların yüzde 33,1'inin Kasulidis, yüzde 31,4'ünün Hristofyas ve yüzde 29,7'sinin de Papadopulos yanıtını verdiğini, yüzde 5,8'lik bir kısmın ise "hiçbiri" cevabını dile getirdiklerini kaydetti.

Politis, "Kazanan Foto-Finiş'te" başlığı altında manşetten yayımladığı kendi anketinde ise her 3 adayın da yüzde 30 oranının üzerine çıktığını ve adayların oy oranlarının birbirlerine çok yakın olduğunu yazdı.

Gazete, Noverna Consulting And Research şirketinin 19-23 Ocak tarihleri arasında 800 kişiyle gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre oy dağılımının şu şekilde olduğunu yazdı: Papadopulos yüzde 30.5, Kasulidis yüzde 30.1, Hristofyas yüzde 30, Matsakis yüzde 2.2, Themistokleus yüzde 0.3, Boş oy yüzde 6,7 ve Diğerleri yüzde 0.2.

Söz konusu anketin sonuçlarına göre ise ikinci tur oy oranları şöyle,

" Senaryo 1: Papadopulos yüzde 40.1, Hristofyas yüzde 38.4, Diğer yüzde 21.8.

Senaryo 2: Papadopulos yüzde 42.8, Kasulidis yüzde 36.7, Diğer yüzde 20.5.

Senaryo 3: Hristofyas yüzde 39.7, Kasulidis yüzde 37.3, Diğer yüzde 23.

(MG-İÖZ-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title