Haberler

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde büyük umutlarla ekilen kenevirler üreticinin elinde kaldı

Güncelleme:

Ruhsatlı kenevir ekimi yapılan yerlerin başında gelen Samsun'un Vezirköprü ilçesi Narlısaray Mahallesi'nde tonlarca kenevir vatandaşların elinde kaldı. Mahalleli, kooperatif öncülüğünde özel bir şirketin kendilerini kenevir ekmeye teşvik ettiğini, mahsulden sonra şirketin paralarını ödemediğini ve kenevirlerin ellerinde kaldığını söyledi.

Türkiye'nin kenevir üretim merkezi olarak belirlenen Samsun'un Vezirköprü ilçesinde tonlarca kenevir bir okul bahçesi ve içerisinde alınmayı bekliyor. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde mahalle sakinleri ile görüşerek 150 kişiyi kenevir ekmeye teşvik eden bir kişi, mahsulden sonra kenevirleri almadı. Sözleşme yaptıkları kişinin sadece tohumları aldığını, saplarının ise ellerinde kaldığını, iki senedir de paralarını alamadıklarını ileri süren üreticiler, yetkililerden yardım istedi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde büyük umutlarla ekilen kenevirler üreticinin elinde kaldı

"KENEVİR BİZİM BABA MESLEĞİMİZ"

Narlısaray Mahalle sakinlerinden 51 yaşındaki Kazım Pala, "Kenevir bizim baba mesleğimiz. Atalarımız ekiyordu, biz de ektik. Geçen seneki kenevirler elimizde kaldı. Tohumları geçen seneden 40 kuruştan sattık. Mahallemize gelen bir kişi 'sizin kenevirinizin kilosunu 3 lira 25 kuruştan alacağım' dedi. 'Tohumunuzu 60 kuruştan alacağım' dedi. Bazı arkadaşlarımız bu kişiye verdi. Bizler çubukları komple ona verdik. Ama bu kişi bizim kenevirlerimizin parasının tamamını vermedi. Yüzde 60 ile 70'ini aldık. Geçen seneden bahsediyorum. Adam ortalarda yok. Bu sene hiç alamadık. Bu kişi telefonlarımızı bazen açıyor bazen açmıyor. Mazeret gösteriyor. Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Buradaki il, ilçe başkanları bize yardımcı olmuyor. İlçe belediye başkanı hakkımızı aramıyor" dedi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde büyük umutlarla ekilen kenevirler üreticinin elinde kaldı

"GEÇEN SENEDEN BİLE ALACAĞIM VAR"

Mahalle sakinlerinden 69 yaşındaki Bekir Bayar, "Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz var. Kenevirleri onların öncülüğünde ektik. Mahallemize gelen kişi bize kenevir ektirdi. 20 dönüm kenevir ektim ben. 'Geleceğim' diyor ama gelmiyor. Paralarımızı vermiyor. Tohumları aldı. Geçen seneden bile alacağım var. Benim 40 bin TL alacağım var. Yetkililer yardımcı olursa çok memnun oluruz" diye konuştu.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde büyük umutlarla ekilen kenevirler üreticinin elinde kaldı

"2 SENEDİR EKTİĞİMİZ BOŞA GİTTİ"

Mahalle sakinlerinden 38 yaşındaki Ahmet Tokgöz ise "Sözleşmeyi yaptık, bize de 'para vereceğiz' dediler. Arıyoruz, telefona bakmıyorlar. Sözleşme de vatandaşın elinde kaldı. Herkesin alacağı var. Geçen seneden de alacaklar var. Şu anki imkanlarla biraz uğraşmak gerekiyor ama onlar ne geliyorlar ne soruyorlar. Adam 'istersen kenevirini al götür' diyor. Bundan sonra keneviri nereye götüreceksin. 2 senedir ektiğimiz boşa gitti. Daha önceki verdiğimiz şirket böyle değildi. Daha önce başka bir şirkete ektik, paramızı aldık. Onda bir sıkıntı olmadı" şeklinde konuştu.

Narlısaraylı vatandaşlara kenevirleri ektiren şirket yetkilisi E.K. ise iddialarla ilgili bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hisarcık Türkiye Kenevir Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (13)

emmi:

Şu kenevirin kıymetini sadece ahmaklar bilmez. Bu ürün bulacağınız doğal gazdan vs den daha kıymetli! Boşuna zamanında bize zorla söktürmedi ABD

75
1
yanıtYanıtla
CEHENNEM:

işte bu dediğin yüzünden milletin elinde bırakıp bıktırma taktigi uyguluyorlar ki Türkiye bu kadar değerli bir üründe sınıfta kalsın ve kullanamasın devletin bu keneviri işleme ve kullanım alanlarında faaliyet göstermesi gerek.

yanıt4
yanıt0
EMPATİ:

Keneviri ülkemizde bitirmek için oynan bir tiyatro daha. . . Ekimin arttırılması için Devlet bu konuda çiftçiye yardımcı olmalı. . . hatta teşvik etmeli. .

49
3
yanıtYanıtla
Ali:

Boşa değil.la cekin akşamları iyi kafa yapar kazığı unutursunuz

20
30
yanıtYanıtla
Adalet:

Saygısız

yanıt1
yanıt0
uyanık sensin:

Devlet teşvik etse mahkemeye ver bilmem ne, . Elinizde kağıt yok sepet yok. Öyle demişmiş . Söz uçar yazı kalır. Hep insanın aç gözlülüğünden oluyor bunlar 3 kuruş az kazan ama paran garanti olsun. Şimdi 3 kazansa sonra diyecek niye 5 değil. 5 olsun diyecek niye 7 verene vermedim. Ver adam kaçsın kaybolsun ee devlet yardım etsin alacağım kaldı. La bi git dayı yaa. Siz onları satın satın başkasına satın

12
10
yanıtYanıtla
Hakan53:

Icin gitsib

13
6
yanıtYanıtla
atarabası osman:

alan olmadıktan sonra seveyim satanı diye eskiden bi laf vardı benzer, milletde para yok anlamıyonuz mu abi

11
6
yanıtYanıtla
Gercek:

Hee hiyarim var diyene tuzu alip kosarsaniz sonuc bu olur...

10
7
yanıtYanıtla
içici:

sarın için

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title