Haberler

Kendisi de engelli olan Gamze, el emeği ürünleri satarak 72 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye...

Güncelleme:

Kendisi de engelli olan Gamze, el emeği ürünleri satarak 72 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye ettiŞIRNAK - İstanbul'da yaşayan bedensel engelli Gamze Elibol, el sanatları atölyesinde ürettiği ürünleri satarak, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 72 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye...

Kendisi de engelli olan Gamze, el emeği ürünleri satarak 72 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti

ŞIRNAK - İstanbul'da yaşayan bedensel engelli Gamze Elibol, el sanatları atölyesinde ürettiği ürünleri satarak, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 72 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti.

İstanbul'da ikamet eden ve 37 yıldır bedensel engelli olan Gamze Elibol, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engellilere tekerlekli sandalye hediye ediyor. Eşiyle birlikte İstanbul'da el sanatları atölyesinde ürettiği ürünleri satarak engelliler için tekerlekli sandalye alan Elibol, her ay ülkenin farklı illerine giden, yanında götürdüğü tekerlekli sandalyeleri engellilere hediye ediyor.

Son olarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde gelen Elibol, özel bir rehabilitasyon merkezleri aracılığıyla 72 bedensel ve zihinsel engelliyi sevindirdi. Çoğunluğu çocuk olan engellilerin ve ailelerinin sevinci yüzlerine yansıdı. Tekerlekli sandalyelerin dağıtımı esnasında engelli öğrencilerle bire bir ilgilenen Engelsiz Sanat ve Kültür Merkezi ve Engelsiz Amazonlar Sanat Evi Kurucu Başkanı ve Müdüresi Gamze Elibol çocukların sevincine ortak oldu.

Gamze Elibol yaptığı açıklamada yaklaşık 17 yıldır sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Engelsiz Sanat ve Kültür Merkezi ve Engelsiz Amazonlar Sanat Evi'ni kurduğunu ve buradan elde ettiği gelir ile engellilere yardım ettiğini belirtti. Gamze Elibol şunları dedi:

"37 yıldır bedensel engelliyim. Profesyonel olarak dans ediyorum, yaptığım el sanatları ürünleriyle birlikte engelli çocuklara tekerlekli sandalye ve eğitim bursu vermeye çalışıyorum. Hedefim engelli çocukların ileride özgürleşmesini ve sosyal sorumluluk adı altında projelerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Sadece yardım toplayan, eğitim seviyesi düşük engelliler değil, ayakları üzerinde durabilen lider engelli gençler ulaştırmak istiyorum. Şuan Şırnak'tayım, 72 tane tekerlekli sandalye getirdik. Her gönüllülerimize, hem destek verenlere buradan teşekkür ediyorum. El sanatlarının vermiş olduğu verim sonrasında engelli çocukların hayatına dokunmak için her geçen gün daha fazla yol kat ediyoruz. Ben engelli olmamdan ziyade, gençlere nasıl örnek olabilirim çabasındayım. Bunun için Türkiye'nin her yerine ulaşmaya çalışıyoruz. Her ay kendimize bir sosyal sorumluluk projesi ve bunun yanında da bir il belirliyoruz. Şırnak'a daha önce hiç gelmemiştim, geldiğim için çok mutluyum"

Engelli annesi Habile Şayık ise, kızının 6 yaşında olduğunu ve yüzde 97 bedensel engelli, olduğu tekerlekli sandalyesi olmadığını, kendilerine yardımcı olan Gamze hanıma teşekkür ettiklerini söyledi.

Engelli annesi Gurbet Umaç da, maddi imkanları olmadığı için tekerlekli sandalye alamadıklarını belirterek, "Gamze hanım İstanbul'da getirdi bize. Çok memnun olduk, Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Şırnak Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title