Haberler

    Kemikleriniz İçin En İyi ve En Kötü Besinler

    Kemik sağlığınıza iyi gelen ve kötü gelen besinlerin ne olduğunu biliyor musunuz? Cevaplar sizi şaşırtabilir. İşte kemikleriniz için iyi ve kötü gıdalar…

    Kemik sağlığı için doğru bilinen yanlışları öğrenerek sağlığınıza katkı sağlayacaksınız. En faydalı gıdaların aslında kemikler için en zararlı gıdalar olabileceğini düşünmüş müydünüz?

    Kemik sağlığı için faydalı olan gıdalar

    Koyu yapraklı yeşillikler

    Lahana ve turp gibi kalsiyum, magnezyum ve K vitamini içeren besinler güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olmamızı sağlar.

    Tohumlar

    Kemik geliştirmek için tohumlardan faydalanabilirsiniz. Mineral bakımından en zengin kabak çekirdeği olduğu için onu tercih edebilirsiniz.

    Fındık

    Kemiklerinizi korumak için bir avuç fındıkta atıştırabilirsiniz. Fındığı çorbalara, salatalara ekleyebilir, güveç yemeklerine koyabilir veya kremalı tatlılar yapabilirsiniz. Kemiklerinizi koruma gücü istiyorsanız ceviz tüketimini de aksatmamalısınız.

    Fasulye

    Kemiklerinizi sağlıklı tutmak için fasulye tüketebilirsiniz. Özellikle siyah fasulye kemik sağlığı için oldukça faydalıdır.

    Kemik sağlığı için zararlı olan gıdalar

    Süt ürünleri

    Kemik gelişimi denildiğinde aklımıza ilk gelen süt ve süt ürünleri olur istisnasız. Ancak süt ürünlerinin kemiklerde kalsiyumu sızdırıp zamanla kırıkları arttırdığını biliyor muydunuz?

    Tuz

    Sağlıklı yemeye çalışıyorsanız hayatınızdan tuzu çıkarmış olmanız gerekmektedir. Yapılan bir araştırmaya göre aşırı tuz tüketen insanların kemiğinin kırılma olasılığı 4 kat daha fazladır.

    Asitli içecekler

    Asitli içeceklerin kemikler için kötü olduğunu duymuş olabilirsiniz, yapılan yeni bir araştırmaya göre, asitli içeceklerde özellikle kola da bulunan fosforik asit kemiklerin tükenmesine neden oluyor.

    Çok fazla protein

    Sağlıklı beslenme dengeden ibarettir ve tabii ki sağlıklı kalabilmek için proteine ihtiyacınız var, ancak bu dengeyi iyi korumanız gerekiyor. Ne demişler azı karar çoğu zarar…

    Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title