Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi Gerekçeyle Lozan'ı Tartışmaya Açıyorsun"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi gerekçeyle Lozan'ı tartışmaya açıyorsun" "CHP milletvekillerine söylüyorum;

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi gerekçeyle Lozan'ı tartışmaya açıyorsun"

"CHP milletvekillerine söylüyorum; ailem, çocuklarım, torunum, damadım hatta dünürlerim hepsi için araştırma önergesi verin"

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2018 yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı üzerine CHP grubu adına konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2018 yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı üzerine CHP grubu adına yaptığı konuşmasında, Filistin trajedisinin yıllardır devam ettiğini anlatarak, "Filistin ve Filistinlilere sahip çıkmak bir onurdur. Filistin konusunda Türkiye'nin tek yürek olması lazım. Ortak karar alınması, ortak mücadele verilmesi lazım. Eğer bir yerde zalim var ve zulüm ediyorsa zalime karşı direnmek ortak görevimizdir" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde İsrail'in başkenti bölümünün boş olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sen niye Tel Aviv yazmıyorsun? Araya yazacaksın 'İsrail'in başkenti Tel Aviv'dir. Buraya Türkiye'nin saygınlığını 20 milyon dolara satan bir anlaşma geldi. Anlaşmada ne yazıyor biliyor musunuz Ankara ve Kudüs yazıyor. Sizler o anlaşmaya 'evet' dediniz. Hangi gerekçeyle evet dediniz. Filistin olayı bu milletini onurudur. Kudüs hepimizin üzerine titremesi gereken bir kenttir. Orası birilerine asla ve asla terk edilemez" ifadelerini kullandı.

"Hangi gerekçeyle Lozan'ı tartışmaya açıyorsun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretine değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Dostluk ilişkilerinin gelişmesinde yarar vardır. Orada Lozan tartışma konusu yapıldı. Sayın Erdoğan'a sormak istiyorum, hangi gerekçeyle Lozan'ı tartışmaya açıyorsun, hangi bilgi birikimiyle Lozan'ı tartışmaya açıyorsun, Lozan'ı tartışmaya açman için önce gel şu üniversite diplomanı bana göster. Türkiye Cumhuriyeti'nin namusudur o. Benim sınırlarımı sen nasıl gidersin başka bir ülkede tartışma malzemesi yaparsın? Orada işgal altındaki 18 adadan neden söz etmedin? İlk kez bu hükümetler döneminde Türkiye Cumhuriyeti toprak kaybetmiştir. Bize diyorlar ki neden eleştiriyorsunuz Erdoğan'ı? Biz sizin bildiğiniz türde muhalefet yapmayız. Biz Türkiye'nin aleyhine ne varsa hepsine karşı dururuz ve muhalefetimizi yaparız."

"Devlet hepimizin devletidir ama hükümet halkın verdiği oylarla seçilir gelir ve devleti yönetir" diyen Kılıçdaroğlu, "Eğer bir kişi 'ben devletim' diye ortaya çıkıyorsa onun adı siyaset kitaplarında diktatörlüktür. O nedenle devletle hükümeti ayırmamız lazım. Devleti adaletle yönettiğiniz zaman bir sorun yok ki. Elbette denetlenecek. Denetlenmesi gereken kurumlardan birisi de yerel yönetimlerdir. Elbette denetlenecek. Neden itiraz ettik bazı şeylere? Denetimde adaletli davranmıyorsunuz dedik. Bizim belediyelere 10-20-30 kişi günün 24 saati denetim elemanı gönderiyorsunuz diğerlerine göndermiyorsunuz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Filistin Lozan Politika Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title