Haberler

Kayseri Geliştirdikleri 'Biyojel' ile Ülke Ekonomisine 360 Milyon TL Katkı Sağlamak İstiyorlar

Geliştirdikleri 'Biyojel' ile ülke ekonomisine 360 milyon TL katkı sağlamak istiyorlar5)BİYOJEL MEYVE VE SEBZEYİ UZUN SÜRE KORUYORAksaray Üniversitesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Behlül Koç (24) ile aynı üniversitede Biyoloji Bölümü Doktora öğrencisi olan...

Geliştirdikleri 'Biyojel' ile ülke ekonomisine 360 milyon TL katkı sağlamak istiyorlar

5)BİYOJEL MEYVE VE SEBZEYİ UZUN SÜRE KORUYOR

Aksaray Üniversitesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Behlül Koç (24) ile aynı üniversitede Biyoloji Bölümü Doktora öğrencisi olan ekip arkadaşı Bahar Akyüz Yılmaz (24), sebze ve meyvelerinin bozulmasına karşı geliştirdikleri 'Biyojel' ile ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyor. Prototip olarak geliştirdikleri ürünün doğal malzemelerden oluştuğunu belirten genç girişimci Behlül Koç, Kilogram başına 2-4 kuruş maliyetle 17 Milyon TL ciroya ulaşmak mümkün. Ürünümüz ile ülke ekonomisine 360 milyon TL katkı vermeyi hedefliyoruz dedi.

Türkiye'de 1 yılda üretilen 50 milyon ton meyve, sebze ve işlenmiş et ürününün 15 milyon tonu 'mikrobiyal' üreme kaynaklı fireler sebebiyle israf oluyor. Erciyes Üniversitesi Teknopark'ta geçen 4 Ekim'de düzenlenen 'Benim İşim Girişim' yarışmasında geliştirdikleri 'Biyojel' projesi ile 1'inci olan 'B kare' ekibinden Behlül Koç ve Bahar Akyüz Yılmaz ise, geliştirdikleri 'Biyojel' ile gıdaları doğal içeriğine sahip mikrofilm teknolojisi ile kaplayarak, 'Mikrobiyal' üreme kaynaklı fireleri en aza indirmeyi hedefliyor. Genç girişimciler seri üretime geçmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için gün sayıyor. Prototip olarak geliştirdikleri ürünün katma değerinin yüksek olduğunu belirten Behlül Koç, Ürünümüz ile kilogram başına 2 ile 4 kuruş arasında maliyetle 17 Milyonluk bir ciroya ulaşabiliyoruz. Bu sayede de ülke ekonomisine 360 Milyon katkı sağlamayı düşünüyoruz. Yarışmada da birinci olduğumuz için mutlu olduk. Emeklerimizin karşılığını aldık diye konuştu.

'NORMALDE 4 GÜNDE BOZULAN KABAK 15 GÜN KORUNDU'

Protip olarak geliştirdikleri ürün sonrası, patojenlere karşı koruma, soğuk zincir kırılımından etkilenmeme ve hasat sonrası olgunlaşma sürecinde yavaşlama ve raf ömrünü uzatma ile fire kaybının önüne geçtiklerini belirten Behlül Koç, Mikrobiyal üremeden kaynaklanan israf daha çok hasat sonrası süreçte gerçekleşiyor. Bu sorun özellikle büyük hallerde, toptancılar ve ihracatçılar için çok ciddi bir sorun. Dolayısıyla ürünümüzü büyük hallerde toplu şekilde uygulanması üzerine tasarladık. Denemelerde domatesin 47', armudun oda sıcaklığında 40, 4 gün gibi bir sürede bozulan kabağın da yine oda sıcaklığında 15'inci güne kadar korunduğunu tespit ettikö şeklinde konuştu. Ürünün tamamen doğal içerikli olduğunu da sözlerine ekleyen Koç, Yıkandığında tamamen temizlendiğini ve kalıntı kalsa bile tamamen doğal olduğu için toksik etki oluşturmadığını gözlemledik. Soğuk zincirlerden etkilenmiyor. Prototibi mikrofilm teknolojisi ile dünyadaki rakipleri arasında ilk olma özelliği taşıyor. Ham maddesinin ekolojik maddeden yapılmış olması da ekolojik bir fayda sağlıyor ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title