Haberler

Kavaklı’dan Anlamlı Konferans

KARSED işbirliğinde Eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı'nın konuk olduğu "Evde ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları" konulu konferansına Kartepeliler büyük ilgi gösterdi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile KARSED Başkanı Hasan Meral'in ev sahipliği yaptığı konferansta Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Ak Parti Kocaeli Milletvekil adayları Sami Çakır ve Serkan Seyhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erol Arutan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Kartepeliler hazır bulundu.

" Evde ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları" konulu konferansta konuşan Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı, öğrencisini veya evladını eğitme konusunda başarılı olmak isteyen bir öğretmen ya da anne baba olmanın yolunun sevgi, şefkat ve özgüvenden geçtiğini ifade etti. Her çocuğun başarılı olmaya potansiyelinin olduğunu, çocuğun potansiyel olarak yetenekli olduğu yönünün keşfedilip o yönde yönlendirilip geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Kavaklı, aksi halde çocuğun hayatta başarısızlığa ve mutsuzluğa mahkum edileceğini vurguladı. Ayrıca eğitimcilerin ve anne babaların çocuklara iyi örnek olmaları ve iyi örnekleri tanıtmaları gerektiğinin de üzerinde duran Kavaklı, kendileri örnek olmayanların örnek çocuk yetiştiremeyeceğini söyledi.

Yetişkinlerin kitap okuma konusunda da çocuklara iyi örnek olmalarının gerektiğini vurgulayan Yazar Ali Erkan Kavaklı, her ailede mutlaka beraber kitap okuma saatlerinin olması gerektiğini belirtti. Bunların dışında yetişkinlerin çocuklara iyi arkadaş edinme konusunda da rehberlik yapmaları gerektiğini belirten Kavaklı, " Bugün anketler sigara, alkol ve uyuşturucuya başlayanların bu alışkanlıkları edinmelerinde en etkili faktörün "arkadaş" faktörüdür" dedi. Konuşmasında yaklaşık yedi asır dünyayı yönetmiş bir geçmişi olan milletimizin şu anki kötü durumundan kurtuluşu için "Eğitim, Çalışkanlık ve Ahlak" prensiplerine muhtaç olduğunu belirtti.

Engin tecrübelerini Kartepe halkıyla paylaştığı için Eğitimci Yazar Ali Ekan Kavaklı'ya teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe manzaralı tablo hediye etti. Kavaklı çıkışta Kartepeliler için kitaplarını da imzaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title