Haberler

Kars 1 Mhp Lideri Bahçeli Erken Seçim İçin 29 Mayıs´I Önerdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erken Seçimin 29 Mayıs 2011'de Yapılmasını İstedi. Türkiye'yi AKP'den Kurtarmak İçin Seçimin Büyük Önemi Bulunduğuna Dikkati Çeken Bahçeli, Seçim Startını Verdiği Kars'ta Partililerden Çok Çalışmalarını İstedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçimin 29 Mayıs 2011'de yapılmasını istedi. Türkiye'yi AKP'den kurtarmak için seçimin büyük önemi bulunduğuna dikkati çeken Bahçeli, seçim startını verdiği Kars'ta partililerden çok çalışmalarını istedi.

Kars Spor Salonunda düzenlenen geceye yaklaşık 2 saat geç katılan Devlet Bahçeli, yaklaşık bin kişiye hitap etti. MHP olarak 69 milletvekiliyle duruşlarını, tavırlarını ortaya koyduklarına işaret eden Bahçeli, Referandumdaki yüzde 42'lik hayır oyların yüzde 7'sinin MHP'ye geri kalan bölümün ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarısı olarak taraflı medya tarafından sunulduğunu anlatan Bahçeli, yine aynı medya tarafından MHP'nin büyük darbe aldığını, kalelerini kaybettiğini, önümüzdeki seçimlerde muhtemelen barajın altında kalacağını ileri sürdüğünü anımsattı. Medyanın bu tavrını 'ahlaksızca ve utanmaz bir saldırı' olarak niteleyen Bahçeli, "O sandıktan çıkan 'hayır' oyunu tespit edip nasıl MHP oy kaybına uğradığı alçaklığını ortaya koyabiliyorlar.Bu ne kepazeliktir ne utanmazlıktır. MHP madem oy kaybına uğramış tabanını kaybetmiş, o zaman gelin hangi partinin hangi oyu aldığını görebilmek için 24. dönem milletvekilliği seçimlerini öne alalım. Orada hangi parti ne kadar oy alıyor gelin görelim diyoruz"diye konuştu.

Kars'tan seçim startını veren Bahçeli, seçimlerin normal süresi olan 22 Temmuz'da yapılacağını, ancak bu tarihin hafta içine rastladığını kaydeden Bahçeli, tatilcilerin de dikkate alınması gerektiğini söyledi. Oy kullanmak yerine tatile gidenlere kaçacak yer bırakılmamasını isteyen Bahçeli, tatil başlamadan seçim yapılmasını istedi. MHP'nin seçim tarihinin 29 Mayıs olduğuna işaret eden Bahçeli, "29 Mayıs'ta İstanbul fethediliyorsa, gelin seçimleri 29 Mayıs Pazar günü yapalım. 29 Mayıs MHP'nin Türkiye'yi yeniden fethine vesile olsun diyoruz" dedi.

Önümüzdeki genel seçimlerin Türkiye'yi bir çok felaketten kurtaracağını iddia eden Devlet Bahçeli, "Seçim sürecinde Türkiye'yi bir çok felaketten kurtarmak gerekmektedir. Önümüzdeki hedef Türkiye'yi AKP'den kurtarmak olacaktır. AKP'den kurtarmak demek Türkiye'yi bölünmekten, yoksulluktan, yolsuzluktan kurtarmak demektir"diye konuştu.

Türkiye'de son günlerde yaşanan yeni anayasa değişikliği tartışmalarına değinen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, komisyonların şimdi kurularak çalışmalara başlanmasını istedi. Komisyonların hazırlayacakları değişikliğin bir sözleşmeyle imza altına alınması gerektiğini belirten Bahçeli, "Anayasa değişikliği için temsil edilen edilmeyen bütün siyasi görüşleri alalım ve orada uzlaşılan metinlerden bir demokrasi sözleşmesi hazırlayıp Anayasa değişikliklerini 24. dönem milletvekilliği seçimleri sonuna bırakalım. Meclis Başkanlık seçimi, divanın oluşumu, hükümetin kurulumu ve güvenoyunun ardından bütçe görüşmeleri sonrası anayasa değişikliğini görüşelim. Onun için gelin şimdiden komisyon çalışmalarına başlayalım. Bu anayasa değişikliği talebinin Kandil'den mi, yoksa okyanus ötesinden bir nasihat mı, yoksa AB dayatması mı bir görelim. Gel şimdi komisyonları kuralım ak, kara görünsün" dedi.

Ülkülere büyük görev düştüğüne dikkati çeken Devlet Bahçeli, "Bu karanlık ortamı ortadan kaldırmak için dava arkadaşlarıma bir görev daha düşüyor. Bu da önümüzdeki milletvekilliği genel seçimleridir. Hiç kimsenin tesiri altında kalmayacaksınız, kara propaganda esiri olmayacaksınız, aldatılmışlara aldanmayacaksınız. Ülkücünün bağımsızı, beslemesi olmaz. Ülkücü ülkücüdür. Ülkücüler tam yol ileri diyoruz" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title