Haberler

Kardemir 12. Olağan Genel Kurulu

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.ş.'nin (Kardemir) 12. Olağan Genel Kurulu, Şirkete Ait Yenişehir Sosyal Tesisleri'nde Yapıldı.

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (KARDEMİR) 12. Olağan Genel Kurulu, şirkete ait Yenişehir Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, 2006 yılı faaliyetlerini görüşmek üzere 12. Ortaklar Genel Kurulu'nu gerçekleştirdiklerini belirterek, "2006 yılı KARDEMİR açısından başarılı, üretim rekorları kırılmış, başarılı bir yıl olarak geçmiştir. Bu başarıda tüm yönetim kurulumuz, Çelik-İş Sendikası ve çelik işçisine teşekkür ediyorum" dedi.

KARDEMİR'in 2006 yılıyla ilgili faaliyetlerini anlatan Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Dr. Osman Kılavuz ise, dünya ve Türkiye'deki demir çelik, 2006 yılı faaliyeti ile KARDEMİR A.Ş.'nin geçmiş yıllarda ve şimdiki durumu hakkında bilgiler verdi. Kılavuz, şirketin 2003 yılından itibaren kar ettiğini, 3 bin 400 çalışanı ile 2006 yılında kişi başına 310 ton üretim yaptıklarını söyleyerek, 2008 yılında kişi başına 600 ton üretim yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Kılavuz, "Şirketimiz her yıl daha fazla

üretim, daha fazla kar ederek, borçlarıyla birlikte ödemelerini zamanında yapan, bunun yanı sıra yönetim kurulunun aldığı kararlarla Türkiye'de hiç üretilmeyen ve dünyada çok az üretilen, çeşitlilik arz eden önemli yatırımlar gerçekleştirdi, gerçekleştirmeye de devam edecek. Bu yatırımlarımızdan en önemlileri ray ve profil haddehanesi, kontini haddehanesi, yüksek fırın yatırımlarıdır. 2007 yılında büyük bir bölümü tamamlanacak ve 2008 yılında AB standartlarına kavuşturulacak çevre yatırımları var ve bir

çoğunun da ihalesi yapılmış durumda. Bu yatırımlardan sonra ne dereye ne de havaya AB standartları dışında kirlilik şarj etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Genel kurulda 1 Ocak 2007'den geçerli olmak üzere yönetim kurulu üyelerine 6 bin 650 YTL, denetleme kurulu üyelerine ise 2 bin YTL huzur hakkı verilmesi kabul edildi. Şirket ortaklarından Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ise, gündemim 5. maddesi olan mali tablolara itiraz etti. Kutman, şirketin öncelikli satışları ve vadeli satışlarıyla ilgili sorular yönelterek, 7 maddede yer alan kar payı dağıtım politikasının bedelsiz hisse senedi olarak değil, nakit temettü olarak

dağıtılmasını istediklerini söyledi. Kutman, "KARDEMİR ortaklığımız devam edecektir. Şirketin tarihini ve şu anda bulunduğu durumu duyunca duygulandım ve mutlu oldum" dedi.

Genel Müdür Osman Kılvuz, soruları tek tek yanıtlarken, itirazların da kayda geçirileceğini kaydetti.

(HK-AK-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title