Haberler

Kar-çev'den Toplantı

Karabük Çevre Birliği (Kar-çev), İl Özel İdare Binası Toplantı Salonunda Vali Can Direkçi Blaşkanlığında Toplandı. Toplantıda, Katı Atık Depolama Tesisinin Yılsonuna Kadar Yapılması Kararlaştırıldı.

Karabük Çevre Birliği (KAR-ÇEV), İl Özel İdare binası toplantı salonunda Vali Can Direkçi blaşkanlığında toplandı. Toplantıda, katı atık depolama tesisinin yılsonuna kadar yapılması kararlaştırıldı.

Kar-Çev'in toplantısına, Kar-Çev üyesi ve Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ile bazı ilçe ve beldelerin belediye başkanları katıldı. Toplantıda katı atık depolama tesisi ile ilgili gelinen son nokta ile ilgili olarak bilgiler veren Vali Can Direkçi, 73 hektarlık alanda kurulacak olan katı atık depolama tesisinin yer tahsisinin yapıldığını söyleyerek, "Zemin etütleri yapıldı, ihale aşamasına getirildi. Kar-çev'in şu anda İller Bankası kesintilerinden biriken 111 bin YTL bir bütçesi var. Hedefimiz bu rakamı 400 bin YTL'ye çıkarmaktır" dedi.

Toplantının tüzük tadilatı nedeniyle yapıldığını belirten Vali Can Direkçi, birliğin 11. maddesindeki "birlik genel kurul toplantısı her yıl Mayıs ve Kasım aylarında yapılır" maddesini, "birlik genel kurul toplantısı her yıl Kasım ve Nisan aylarında yapılır" şeklinde değiştirilmesi teklifini oylamaya sunularak kabul edildi. Daha sonra tüzüğün norm kadrolara ilişkin maddesi görüşüldü ve "birliğe bir müdür, iki şef ve 6 işçi kadrosunun ihdas edilmesi" maddesi oya sunularak kabul edildi. Düzenli katı atık depolama tesisinin zemin etütleri, ÇED ve keşif işlemlerinin yapılması, yapım ihalesinin KİK esaslarına göre yapılmasına ilişkin madde de oylamaya sunularak oybirliği ile kabul edildi.

Kar-Çev toplantısında alınan kararlar doğrultusunda katı atık depolama tesisleri ile ilgili işlemlere en kısa sürede başlanarak yıl sonuna kadar ihalesinin yapılması hedefleniyor. Yapılan görüşmelerden sonra kısa bir konuşma yapan Vali Can Direkçi, Karabük ve çevresini yakından ilgilendiren katı atık depolama tesislerinin yapımına ilişkin ilk adımın alınan kararlarla atıldığını belirterek, "Çevreye ilişkin bütün konular birlik tarafından ele alınacak ve izlenecek. Bu konuda proje üretilecek. Belediyelerin altından kalkamadığı projelere destek verilecek" dedi.

Çevre ile ilgili konuların çok önemli olduğuna dikkat çeken Direkçi, "AB projelerinden yararlanılarak çevreyi olumsuz etkileyen sorunların ortadan kaldırılması için projeler geliştirilecek. Çevre ile ilgili tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak biz yerel yönetimlerin başlıca sorumluluğudur. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak, ortak konsorsiyumla çevre ile ilgili tüm sorunları en aza indireceğiz. Bu proje tüm Karabük'e hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Hüseyin Erer de, Katı Atık Depolama Tesisine giden yolla ilgili sorunu Vali Can Direkçi'ye ileterek, yol sorununun halledilmesi konusunda destek istedi. Vali Direkçi ise İl Özel İdaresi kaynakları ve Orman İşletmesinin desteği ile yol sorununun halledileceğini ve sıkıntı olmadığını ifade etti.

Karabük Merkez Kızılcaören köyü mevkiinde kurulacak olan ve Nisan ayı başında Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsisi yapılan katı atık depolama tesisinde, Karabük merkez olmak üzere 5 ilçe ve 2 beldenin çöpleri toplanarak, geri dönüşümünün sağlanması hedefleniyor.

(HK-İÇ)

31.05.2007 18:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title