Haberler

6 metrekarelik ipek halı 800 bin liraya alıcısını bekliyor

Güncelleme:

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan bir halı mağazasında satışa sunulan ve 6 metrekare olan ipek halı 800 bin liradan alıcısını bekliyor. Kapadokya'daki nadide halıları genellikle Amerikalılar ve Japonlar tercih ediyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan mağazalarda bulunan halılar 5 bin lira ile 1 milyon lira arasında satılıyor.

Avanos ilçesinde bulunan bir halı mağazasında satış sorumlusu olarak görev yapan Orhan Akçil, "İpek halılarımız saf ipekten üretiyoruz. İpek halılarımızın özelliklerinden bir tanesi farklı açılardan baktığınızda farklı renk tonunu görürsünüz. Bu fark çok belirgin bir özelliktir. Aynı zamanda ipek halılarımız daha uzun ömürlüdür. Yerli ve yabancı misafirlerimiz bu halılarımızı tercih ediyor. İpek halılarımızda da her bütçeye uygun halılarımızda var. İpek halılarımızın fiyatları 5 bin liradan başlar ve 1 milyona kadar çıkar. Açtığımız saf ipek hereke olup 6 metre karedir. 800 bin lira bir fiyatı var. Çok nadir bir parçadır. Bunun haricinde yine bu tarz halılarımız var. Dünya genelinde çok nadir üretilen halılarımızın fiyatları ise bir milyon ve üzerinde satışa sunuluyor" dedi.

6 metrekarelik ipek halı 800 bin liraya alıcısını bekliyor

FİYATLAR ÖZELLİĞE GÖRE DEĞİŞİYOR

Mağazada bulunan küçük ebatlı halıların da birbirinden farklı özelliklere sahip olduğunu ifade eden Akçil bu halıların fiyatlarının da özelliklerine göre değiştiğini belirtti. Akçil, "Küçük halılarımızın özelliklerinden bir tanesi de floresan ışığa koyduğumuzda ya da LED ışığa koyduğumuzda çok ince dokunduğu için ışıklarda renk tonlarını çok belirli bir şekilde görebiliriz. Çerçeveli, çerçevesiz, ışıklı veya ışıksız müşterinin isteğine göre hazırlıyoruz. 1 milyonun üzerinde düğümü bulunan halılarımızdan ise bir tanesi 250 bin lira diğeri ise 400 bin liradan alıcısını bekliyor" diye konuştu.

6 metrekarelik ipek halı 800 bin liraya alıcısını bekliyor

AMERİKALILAR VE JAPONLAR TERCİH EDİYOR

Akçil, Kapadokya'da bulunan ve dünyanın nadide ürünleri arasında yer alan halılara ise en çok ABD ve Japonya'dan gelen misafirlerin tercih ettiğini söyledi.

6 metrekarelik ipek halı 800 bin liraya alıcısını bekliyor

6 metrekarelik ipek halı 800 bin liraya alıcısını bekliyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kapadokya Nevşehir Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500

Yorumlar (2)

Namik Kemal Erdem:

25:yıl önce Hereke ipek halılar 1000 USD dan başlıyor 500 bin kadar gidiyor.yahu siz ne peşindesiniz anlamadım gitti.boyle boş haber yapmak için size paramı veriliyor acaba.

9
1
yanıtYanıtla
Salih Seyda:

Iran halıları ni kapadokya halısı diye millete satıyor lar

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title