Haberler

Kanseri Önlemeye Yardımcı Baharatlar

Bazı baharatların kanserin ilerlemesini engellemeye yardımcı olduğunu biliyor musunuz?

Kanser çağımızın hastalığı haline geldi. Verilere baktığımızda gün geçtikçe çok daha fazla yayıldığını, daha fazla hayatın içine davetsiz misafir olarak girdiğini görmek mümkün. Ne yazık ki tanı sonrası hastalara uygulanan tedavi yöntemleri yıpratıcı ve hastanın ruh halini etkileyen boyutlarda oluyor. Bu dönemlerde beslenme alışkanlıklarının sağlıklı olması ve hastalığın ilerlemesini engelleyici nitelikte olması oldukça önemli.

Son yapılan klinik çalışmalara baktığımızda bazı baharatların hastalığın ilerlemesini engellemeye yardımcı olduğunu, hatta kemoterapi sonrası hastaların halsizlik, yorgunluk yaşamasının önüne geçmesine destek olduğunu gösteriyor.

Bu baharatlara göz atacak olursak;

Zerdeçal

Klinik çalışmalar zerdeçalın kanser hücrelerinin oluşup ilerlemesini engelleyici nitelikte olduğunu,içeriğinde bulunan curcumin maddesinin antioksidan olarak işlev gördüğünü kanıtlıyor. Zerdeçalın vücutta ki etkinliğini artırma amaçlı karabiber ve zeytinyağı ile birlikte kullanmakta fayda var. Kan sulandırıcı ilaç kullanan, düzenli ilaç kullanması gereken kişilerin öncesinde doktoruna danışmasını gerektiğini unutmayın.

Biberiye

Antioksidan içeriği oldukça yüksek olan biberiyeyi et grubu yemekleri pişirirken tercih edebilirsiniz. Vücudumuzda bulunan hücrelerin hasarına karşı etkili olduğu araştırmalarla kanıtlanan biberiye aynı zamanda yemeklere verdiği koku ve lezzet ile damak zevkinize de uyum gösterecektir.

Zencefil

Mucizevi olarak nitelendirilen zencefil tadı oldukça keskin bir baharat. Yemek kültürümüzde keskin tadından dolayı yemeklerde pek tercih edilmeyen zencefili taze dilimlenmiş haliyle çayınızın içerisine ilave edebilir, günlük tükettiğiniz suyun içerisinde tercih edebilirsiniz. Zencefilin kanser hücrelerinin ve tümörün büyümesini engellediğini unutmadan günlük yaşamda tüketmeye özen gösterin.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Kadın Sağlık Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title