Haberler

Formula 1 Kanada Grand Prix'sinde Zafer Sebastian Vettel'in Oldu

Güncelleme:

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 7. yarışı Kanada Grand Prix'inde, Ferrari takımının Alman pilotu Sebastian Vettel birinci oldu.

Kanada Grand Prix'sinde, Ferrari takımının Alman pilotu Sebastian Vettel birinci oldu.

Formula 1'de sezonun yedinci ayağı, Kanada'nın Montreal kentindeki 4 bin 361 metrelik Gilles Villeneuve Pisti'nde 70 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa "pole" pozisyonunda başlayan Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel'in yanı sıra arkasındaki Valtteri Bottas (Mercedes), Max Verstappen (Red Bull) ve Lewis Hamilton (Mercedes) starttaki yerlerini korudu.

STOLL İLE ROSSO ÇARPIŞTI

Yarışın henüz ilk turunda kaza yaşandı. Williams'tan Lance Stroll ile Toro Rosso'dan Brendon Hartley'in çarpışması nedeniyle güvenlik araçları piste girdi.

Kontrolü elinde tutarak yarışı baştan sonuna kadar önde götüren Vettel, damalı bayrağı ilk sırada geçti. Alman pilot, bu sezonki 3'üncü, kariyerindeki ise 50'nci yarışı kazandı.

Vettel'in podyumun ilk basamağında yer almasıyla Ferrari takımı, 2004 yılından sonra ilk kez Kanada Grand Prix'sinden zaferle ayrıldı.

Vettel'in 7.376 saniye gerisinden gelen Bottas ikinci, liderden 8.360 saniye sonra bitişe gelen Verstappen ise üçüncü oldu.

RED BULL PLOTU RICCIARDO YARIŞI 4. SIRADA TAMAMLADI

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, 6. sıradan başladığı yarışta "pit-stop" aralarını iyi kullanarak bitiş çizgisini dördüncü sıradan geçti.

Rakiplerinden erken pit-stop'a girmesine rağmen stratejisi tutmayan ve vasat bir yarış çıkaran son dünya şampiyonu Büyük Britanyalı Hamilton ise beşinci sırada kaldı.

Bu sonuçla puanını 121'e çıkaran Vettel, Hamilton'ı geçerek pilotlar klasmanında liderliğe yükseldi. Büyük Britanyalı pilotun 120 puanla ikinciliğe gerilediği sıralamada Bottas ise üçüncü oldu.

Sezonun 8. yarışı Fransa Grand Prix'si, 24 Haziran'da yapılacak.

KANADA GRAND PRİX'SİNİ İLK 10 SIRADA BİTİREN PİLOTLAR ŞUNLAR:

  1. Sebastian Vettel (Ferrari)
  2. Valtteri Bottas (Mercedes)
  3. Max Verstappen (Red Bull-TAG Heuer)
  4. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)
  5. Lewis Hamilton (Mercedes)
  6. Kimi Raikkonen (Ferrari)
  7. Nico Hulkenberg (Renault)
  8. Carlos Sainz (Renault)
  9. Esteban Ocon (Force India-Mercedes)
  10. Charles Leclerc (Sauber Ferrari)

PİLOTLAR KLASMANI

  1. Sebastian Vettel (Almanya): 121 puan
  2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 120
  3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 86
  4. Daniel Ricciardo (Avustralya): 84
  5. Kimi Raikkonen (Finlandiya): 68

TAKIMLAR KLASMANI

  1. Mercedes: 206 puan
  2. Ferrari: 189
  3. Red Bull: 134
  4. Renault: 56
  5. McLaren: 40
Kaynak: AA / Spor

Sebastian Vettel Formula 1 Kanada Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

Duygusal insan:

Benim İsteyim Türkiye Hükumeti ve Spor ve Genclik Bakanlığı Formula 1 Gran Pri Yarışını Türkiyeye kaytarsın

0
0
yanıtYanıtla
Duygusal insan:

Türkiyedeki Formula 1 Taraftarları Formula 1 Sevenler Türkiyenin Formula 1 Takviminde yer alması için çalışsınlar ve kampaniya başlatsınlar

0
0
yanıtYanıtla
Duygusal insan:

Türkiyenin Formula 1 takvimine kayıtmasını istiyorum ama çok zor olması hükümetin formula 1 Gran Pri yarışının türkiyede olması için çalışması istiyorum inşallah olur

0
0
yanıtYanıtla
CEMAL KARACİĞER:

NERDE ESGİ HAMAMLAR ;DEMİŞ BİRİ BENDE DİYORUM Kİ NERDEEE ESGİ YARIŞ LARRRRR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title