Haberler

Kamu-sen: "İşveren Önerilerinin Tasarıda Yer Alma Olasılığı Daha Yüksek"

Kamu-sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ekonomik Sosyal Konsey'de Sosyal Tarafların Önerilerini Başbakan Erdoğan'a Sunduğunu, Ancak İşveren Önerilerinin Tasarıda Yer Alma Olasılığının Daha Yüksek Olduğunu Söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ekonomik Sosyal Konsey'de işveren önerilerinin Sosyal Güvenlik Reformu yasa tasarısında yer alma olasılığının daha yüksek olduğunu belirterek, "İşçi önerileri ise tasarı da yer almayabilir" dedi.

     Ekonomik Sosyal Konsey iki yıl aradan sonra Sosyal Güvenlik Reformu'nu yeniden masaya yatırdı. Toplantıda, TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TİSK, Hak-İş, Türk-İş, Kamu-Sen, TESK ve TZOB Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili görüşlerini bir kez daha Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

     Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, sosyal güvenlik açığının kara delik olarak nitelendirilmesinden rahatsız olduklarını belirterek, sosyal devlet anlayışında böyle bir benzetmenin olmaması gerektiğini söyledi. Akyıldız, Başbakan Erdoğan'dan kamu çalışanlarının 5510 sayılı yasa olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kapsamından çıkarılmasını istediklerini fakat Başbakan Erdoğan'ın 'bunun mümkün olmadığını' söylediğini kaydetti. Reformun kamu çalışanları açısından bir artısı olmadığının altını çizen Akyıldız, "Tasarıda işverene önerileri dikkate alınabilir, mesafe kaydedilebilir ama işçi kesiminin önerilerinin tasarıda yer alacağını sanmıyorum" dedi.

Reformun bazı maddelerinin daha önceden Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlatan Akyıldız, yeniden hazırlanan reformun da Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilebileceğini kaydetti.

(ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title