Haberler

Kamera Arkası Kesmedi!

Reklamların Komiser Kemal'i Metin Nevra Serezli Çiftinin Oğlu Çıktı! Murat Serezli, Artık Oyunculukta Ben de Varım Diyor!

REKLAMLARIN KOMİSER KEMAL'İ METİN NEVRA SEREZLİ ÇİFTİNİN OĞLU ÇIKTI! MURAT SEREZLİ, ARTIK OYUNCULUKTA BEN DE VARIM DİYOR!

Birkaç haftadır, televizyonda dönen Axess Kart reklamlarındaki Komiser Kemal'i canlandıran oyuncuyu merak ediyordum. Şaşırarak gördüm ki tiyatrocu Metin ve Nevra Serezli çiftinin oğluymuş. Murat Serezli (37) tiyatrocu aileden gelip de niye bugüne kadar oyunculuk yapmamış? Çünkü mimarlık okuyup üç boyutlu animasyon sanatçılığı ve yönetmenlik yapan bir kamera arkası sevdalısı, araştırma canavarı o. Aslında 2003'ten beri dizilerde, reklamlarda kısa filmlerde roller almış.

İnsan şaşıyor, Serezli ailesinin oyunculuk yeteneği olan böyle bir oğlu vardı da bugüne kadar neredeydi ?

- Mimarlık okudum ama oyunculuğa her zaman merakım vardı. Öyle bir formasyonu aile sohbetleri içinde alıyorsunuz... Bilgisayar grafiklerinde, özel efekt uzmanlığında karar kıldım. Bugün Hollywood'un da kullandığı özel efekt programlarını çok iyi bilirim. Bu konuda 10 yıl kadar çalıştım. Aynı zamanda da yönetmenlik yaptım. Mesaili çalışırken oyunculuk yapmak çok zor.

Tiyatroya ilginiz yok muydu?

- Hayır, sadece izleyici olarak ilgim vardı. Ama arkadaş ortamlarında hep güldürücü, eğlendirici adam oldum. Arkadaş grubunun stand-up'çısı gibiyimdir.

Evet, görüyorum, sizi nasıl susturup sorularımı sorabilirim diye uğraşıyorum.

- Kişilerin olaylara bakışı, güncel olaylar, her şeyi malzeme haline getiriyorum. Hem insanın içinde bir enerji var, patlıyor. Onu değerlendiriyorsunuz. Hem de diğer işlerimi sürdürürken yapabileceğim bir şeydi reklam oyunculuğu. 2003 sonunda mesaili çalışmayı bıraktıktan sonra oyunculuğa ve daha çok da yönetmenliğe yöneldim. Star TV'de zaten tanıtım, reklam, jenerik yapıyordum. Üç boyutlu animasyonunu yaptığım reklamların rejisini başından sonuna kadar üstleniyordum. Arkadaşlarımın kısa filmlerinde rol aldım. Kısa filmcilere her zaman oyunculukta destek veririm. Çeşitli etkinliklerin yönetmenliğini yaptım, tanıtım filmleri ve motivasyon filmleri kurguladım. Bir dizide sahne yönetmenliği yaptım. Sonunda yönetmenlik ağır basacak ama oyunculuk da keyif veriyor. Başka kimliklere girmeyi de seviyorum.

Bu kadar seviyorsanız neden daha önce oyunculuğa başlamadınız?

- Aşırı mükemmeliyetçiyim. Hangi işi alırsam o işle ilgili araştırma yapıyorum, yapılmış önerleri, yeni neler yapılabileceğini inceliyorum. Sürekli ABD'den en yeni, en tutulan kitapları getirip görüntü yönetmenliğinden, oyuncu yönetmenliğine kadar her alanda kitaplar okuyorum. Belki de oyunculuğa yönelmeyişimin nedeni yaptığım işte sınırsız bilgi ve öğrenilecek çok şeyin bulunması, ondan geri kalmamak içindi.

Peki şu sıralar oyunculuk ağır mı basacak?

- Evet. Reklamın hoş bir geri dönüşü olmaya başladı, yeni projeler oluşuyor. İlk etapta komedi, özellikle sitcom çok cazip geliyor. Amerikan sitcom'larının ve dizilerinin her bölümünü izler, kaydederek arşivlerim. Amerikan dizi ve film tarzı oyunculuğunu, yani 'küçük oyunculuğu' seviyorum. Komedi ciddi bir iştir, az her zaman çoktur. Komiser Kemal de kendi gerçekliği içinde kendine inanıyor, komiklik yapmak için öyle değil.

Komiser Kemal rolü sizi heyecanlandırdı mı?

- Komedi çok sevdiğim bir tarz, komik olmaya çalışmadan komik olmak. Reklam çekimleri öncesinde Bruce Lee'nin filmlerine, Müfettiş Clouseau'ya, Matrix serisine tekrar baktım. Komiser Kemal, reklamın son sahnesinde Bodyguard filminde Whitney Houston'ın yanında duran Kevin Costner gibi duruyor. Arkadan tepki gelince hemen korumaya geçiyor. Çünkü tetikte! Komiser Kemal de Müfettiş Clouseau gibi kendince bir süper kahraman. Takla filan atabiliyor yetenekli, ama kalkma havasını yapacak, kalkamıyor.

Babamla ve annemle benzerliğimiz

Hareketlerimi ekranda izlediğim zaman mesela küçük bir el kaldırışın, avuç açışın babamla aynı olduğunu anlıyorum. Duruş ve tavır olarak babama benzerken, yüz olarak anneme daha çok benziyorum.

Ailenizin tecrübelerinden faydalanıyor musunuz ?

- Faydalanmaz olur muyum! Zaten aynı apartmanda oturuyoruz, bir şey danışacağım zaman babamla hemen kahveleri koyup uzun bir tiyatro sohbeti yaparız. Annemden de, babamdan da feyz alırım.

Yani tiyatro eğitimi almadan ailede eğitim gördünüz...

- 35 yıllık aile ortamı eğitimi var. Kaliteli çok düzgün Türkçe'nin konuşulduğu, vurguların, diksiyonun ve artikülasyonun çok iyi yapıldığı bir evde büyüdüm.

Sanki oyunculuk için bilgi biriktirmişsiniz de şimdi patlatıyorsunuz!

- Aslında her işimde öyle yaptım. Ev ödevi kısmını çok ciddiye alırım. Daha ilk denemede en iyisini yapmayı hedeflemek, mükemmeliyetçiliğimden kaynaklanıyor. Yeni mücadeleleri yeni başarma tatlarını tekrar tekrar yaşamayı seviyorum. Zamanı geldikçe ve hazır oldukça, olsun. Okumayı, öğrenmeyi de çok seviyorum, biri sürekli bana para verse sürekli araştırsam. Her zaman bilime aşırı derecede meraklıydım. Bu halimden çok memnunum.

Kaynak: Gecce / Spor

Spor Dünya Ekonomi Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title