Haberler

    Kalıcı Bronzluk İçin Neler Yapmalı?

    Yaz, göz açıp kapayıncaya kadar geçip gidecek. Peki ya bütün sezon bronzlaşmak için sarf ettiğiniz çabalar ne olacak?

    özellikle biz kadınlar yazın gelmesini dört gözle bekleriz. Plajlara gidip, bronzlaşmak için adeta gün sayarız. Bizim için kullandığımız ojeden, yaptığımız makyaja hatta rengarenk kıyafetlerin güneşten bronzlaşmış tenimizde duruşunun bile ayrı bir anlamı vardır. Ancak gerekli tedbirleri almazsak, daha mevsim bitmeden soyulur ya da rengimiz açılmaya başlar. Biz de Womenist.net olarak, bronzluğunuzun çok daha kalıcı olabilmesi için neler yapabileceğinizi araştırdık!

    Altın kural!

    Bronzluğunuzun kalıcı olabilmesi için ilk ve en önemli adım, tatile çıkmadan önce cildinizi ölü derilerden arındırmak! Böylece güneş tazelenmiş cildinizde çok daha uzun süreli bir etki bırakacaktır. İster hamama gidin ya da evde kendi kendinize kese yapın ama tatilden önce bu işlemi mutlaka yapın.

    Sabırlı olun

    Bir günde tamamen bronzlaşmaya çalışmak yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri. Hele koruyucu kullanmadan yanmaya çalışmak! Bu fikirleri aklınızdan uzaklaştırın. Unutmayın çabuk yanmak aynı hızla soyulmayı getirecektir. öncelikle güneşin zararlı etkilerinden korunmak için mutlaka koruyuculu bir güneş kremi kullanmalısınız. Bunun için SPF 15 yeterli olacaktır. İkinci adımsa güneş ışınlarının zararlı olduğu 11.00 ile 15.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direkt maruz kalmamaya çalışmalısınız.

    Beta karoten ve su

    Bronzluğunuzun kalıcı olabilmesi için, vücudunuza dışarıdan olduğu kadar içeriden de desteklemelisiniz. Bunun için havuç, kayısı, şeftali gibi beta karoten içeren besinler tüketmenizde fayda var. Bu yolla ciltteki melatonin pigmentinin aktif hale gelmesini sağlayabilir ve bronzluğunuzun çok daha kalıcı olmasına katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında vücudunuz çok fazla su kaybedecektir ve bu da cildinizin kurumasına neden olacaktır. Kuruyan cildinizin soyulma ihtimali çok daha yüksek olacağı için gün içinde bolca su tüketmeniz de faydalı olabilir.

    Sıcak sudan uzak durun

    Bronzlaşması için çabaladığınız teninize yapacağınız en büyük kötülüklerden bir diğeri de sıcak suyla duş almak. Sıcak su cildinizin kabarmasına ve nem kaybetmesine neden olur. Dolayısı ile mümkün olduğunca soğuğa yakın suyla yıkanmalı ve cildinizi yumuşak hareketlerle kurulamaya özen göstermelisiniz.

    Nemlendiricileri ihmal etmeyin

    İçeriden su içerek desteklediğiniz güneşten bronzlaşmış vücudunuzu dışarıdan da vücut yağları ve kremleriyle nemlendirmelisiniz. Bu teninizin gerilmesini engelleyecek ve bronzluğunuzun çok daha uzun soluklu olmasını sağlayacaktır. Mümkünse her sabah ve her akşam duştan sonra mutlaka nemlendirici kullanın. Ayrıca içeriğinde Aloe Vera bulunan kremler ya da yağlar teninize bir rahatlık hissi uyandıracaktır.

    Kaynak: Womenist.net / Kadın

    Kadın Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

    Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

    Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

    Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

    Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

    Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title