Haberler

Kahta'da İnternet Haftası Kutlandı

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu, Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü Organizasyonluğunda İnternet Haftası Nedeniyle 'İnternetin Gelişimi, Eğitimdeki Yeri ve Önemi' Konulu Konferans Düzenledi.

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu, Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü organizasyonluğunda internet Haftası nedeniyle 'İnternetin Gelişimi, Eğitimdeki Yeri ve Önemi' konulu konferans düzenledi.

Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun (YİBO) çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen konferansa Kaymakam Sertel Otcu, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğur Yıldırım, Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okul Müdürü Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Küçük, Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Kara, üniversite akademisyenleri, daire müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

YİBO salonundaki Konferansta İnternet'in insan hayatındaki önemi vurgulandı. Bilişim teknolojisindeki gelişmelerin toplumun her kesimini ilgilendirdiğini kaydeden Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, "İnternet haftasının bu ilgiyi arttıracağını ve gençlerin bu konuda daha çok bilgilenmesini sağlayacağını söyleyerek, "Yüzyılımızın en önemli olaylarından birisi de internet kullanımıdır. Uzağı yakın eden, çağın buluşu internet, teknolojinin baş döndürücü hızının lokomotifi durumuna gelmiştir. İnternet, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Sınır tanımayan bu sanal dünyada iş bağlantıları, alışverişler yapılmakta, her türlü bilgiye ulaşılmaktadır" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Kara, slayt gösterisi eşliğinde, internetin tarihsel gelişimi ve yararları ile artık hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini, özellikle eğitim alanında internetin etkili bir şekilde nasıl kullanılabileceği konuları hakkında verdi.

Kara, "Dünya nüfusunun yüzde 16.9'u, yani 1 milyar 114 milyon 275 bin kişi internet kullanmaktadır. Türkiye'de ise 16 milyon 7 bin 200 sayısı ile internet kullanımında, dünya sıralamasında 16'ıncı sırada yer almaktadır. Özellikle elektronik eşya başta olmak üzere her türlü alışveriş sanal ortamda internet üzerinden yapılmaktadır. Devlet sektöründe ise her türlü projeler artık internet ortamından takip edilmektedir. İnternet; elektrik, su, telefon, yol gibi temel ihtiyaçlar listesinde kendine yer bulmaktadır" diye konuştu.

(AD-SMR)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title