Haberler

KAHRAMANMARAŞ Meslek lisesi, kurumlar için günlük 8 bin maske üretiyor

Güncelleme:

Meslek lisesi, kurumlar için günlük 8 bin maske üretiyorKAHRAMANMARAŞ Sevim Şirikçi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, koronavirüsle mücadele kapsamında filtre özelliği olan nonwoven kumaş ile günlük 8 bin maske üretimine başladı.

Meslek lisesi, kurumlar için günlük 8 bin maske üretiyor

KAHRAMANMARAŞ Sevim Şirikçi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, koronavirüsle mücadele kapsamında filtre özelliği olan nonwoven kumaş ile günlük 8 bin maske üretimine başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, üretilen maskelerin sağlık kuruluşları, belediyeler gibi kurumlara teslim edildiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt ile birlikte okula giderek maske üretimini yerinde görüp Okul Müdürü Fahrettin Kerim Üstündağ ile öğretmenlerden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, okulun günlük 8 bin maske üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi. İzin alan öğrencilerin de maske üretiminde görev aldığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hem öğretmenlerimiz, hem usta öğreticilerimiz, hem de izinli olarak gelen öğrencilerimiz burada virüs dolayısıyla ihtiyaç olan maskelerimizi üretiyoruz. Buradaki hem sağlık birimlerimize, hem belediyelerimize, hem de valiliğimizin öngörmüş olduğu yerlere teslim ediyoruz, böylece de virüsten korunmuş oluyoruz. Meslek liselerimizin önemi bu virüs dolayısıyla bir kez daha ortaya çıkmış oldu, adeta birçok meslek lisemiz fabrika gibi çalışmaya başladı, bunlardan bir tanesi de Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz. Buradaki seri üretim neticesinde neredeyse bölgemizdeki önemli bir açığı kapatacak kadar bir kapasiteye sahip. Bununla beraber Şehit İdari Ateşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde de dezenfektan malzemesini seri şekilde üretiyoruz."

Okul Müdürü Fahrettin Kerim Üstündağ da, "Okulumuzda koruyucu yüz maskesi üretimi için bakanlığımızdan yapmış olduğumuz talep doğrultusunda gelen ödenekle aldığımız makinemizi kurduk. Üretime başladık ve günlük 8 bin tane maske üretip ihtiyaç olan, talep edilen yerlere teslim ediyoruz" diye konuştu.

Maske üretiminde görev alan usta öğreticilerden Dilek Darı ve öğrencilerden Ayşegül Kılıç da, koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan maske üretiminde çalıştıklarını için mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Lisesi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title