Haberler

İzmit: 17 Ağustos Marmara Depreminin 7. Yıldönümü

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenler çeşitli etkinlikler ile anıldı.

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenler çeşitli etkinlikler ile anıldı.

17 Ağustos Marmara depreminin 7. yılı nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Gölcük'te Belediye tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

Sergide depremin yerle bir ettiği Kavaklı sahilinde deprem sonrası çekilen fotoğraflar yer alıyor. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, depremde hayatını kaybedenler için Gölcük halkı ile birlikte Kavaklı sahilinde denize çiçek attı. Duygulu anların yaşandığı çiçek atma töreninde depremde yakınlarını kaybedenlerin gözyaşları adete sel oldu.17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde İzmit'te ise çeşitli anma törenleri düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Fuar alanından "Deprem etkinlikleri"adı altında bir dizi anma programı düzenlendi. Sema gösterileri, ilahiler, sohbetlerin yer aldığı program saatler 03.02 gösterene kadar sürdü. Kocaeli Depremzedeler Derneği üyesi bir grup, "Depremi unutmadık unutturmayacağız" sloganı ile Merkez Bankası'ndan başlayıp Anıtpark'a kadar yürüdü.

Saatler 03.02 gösterdiğinde yapılan saygı duruşunun ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title