Haberler

İzmirli Kadınlar Edebiyatla Buluştu

İzmir'de Kadın Yazarlar Derneği, "Yazar" ve "Yazmak İsteyen" 120 Kadını Bir Araya Getirerek Türk Edebiyatında Yeni Bir Sayfa Açtı.

Kadına yönelik düzenlemeler ve projelerle örnek olan İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı bir projeye daha imza atıldı. Türkiye'de ilk kez düzenlenen yazı atölyesi ile "yazar" kadınlarla "yazmak isteyen" kadınlar buluşturuldu.

Kadın Yazarlar Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "Yazıİzmir" etkinliğinde, İzmir ve İzmir dışından usta kadın yazarlar, her yaştan ve toplumun her kesiminden yazmak isteyen 120 kadınla buluştu. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen eğitim etkinliğinin açılışına Devlet eski bakanı Işılay Saygın, İzmir eski milletvekili ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Türkan Miçooğulları, Kadın Yazarlar Derneği Başkanı Sevim Korkmaz Dinç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güler Tunçoku ile çok sayıda kadın yazar katıldı. Işılay Saygın yaptığı konuşmada, 1980'li dönemlerde kadın belediye başkanı olarak yaşadığı zorlu süreçleri anlattı, Büyükşehir Belediyesi ve Kadın Yazarlar Derneği işbirliği ile Türkiye'de ilk kez düzenlenen etkinliğin önemine dikkat çekti. İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Türkan Miçooğulları, bugüne kadar romanları, tarihi, belgeleri, yaşanları hep erkeklerin yazdığına dikkat çekerek kadınların hep ikinci durumda, sevilen ve özlenen olarak kaldığını belirtti. Bu yüzden hep 12 Eylül mağdurlarının, savaş mağdurlarının erkekler olduğunun düşünüldüğünü, oysa ki kadınların daha çok mağdur olduğunu belirten Miçooğulları, "Kadınlar yazmak zorundadır. Geleceğe not düşerek kızlarına, oğullarına geleceği doğru anlatabilecektir" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güler Tunçoku ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yönetim anlayışının insan odaklı olduğunu belirterek, cinsiyet dengeli bir gelişimin ve kalkınmanın sağlanması için kadınların bireysel, sosyal ve ekonomik gelişimini destekleyici projelere önem verdiklerini belirtti. Konuşmaların ardından yazar Emel İrtem ve Sevim Korkmaz Dinç, eğitime katılan yazar adaylarıyla tecrübelerini paylaştı.

3 gün sürecek

Tamamen ücretsiz olarak gerçekleşen ve üç gün sürecek yazı atölyesine katılan kadınlar, usta yazarlar Arife Kalender, Asuman Susam, Ayşe Sarısayın, Betül Tarıman, Çiğdem Sezer, Emel İrtem, Hande Öğüt, Serap Gökalp, Sevim Korkmaz Dinç ve Zeynep Uzunbay ile çalışma imkanı bularak içlerindeki yazarı keşfetme şansı bulacaklar. Etkinliğin son gününde ise işlikler düzenlenecek. Üretilen eserlerin kitaplaştırılmasının planlandığı "Yazıİzmir"e katılanlara katılım sertifikası da verilecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title