Haberler

İzmir: Tobb Başkanı Selçuk'ta

Selçuk Ticaret Odası'nın düzenlediği vergi ödül törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, devletin borç almasını istemediklerini söyleyerek, "Borç alan emir alır" dedi.

Selçuk Ticaret Odası'nın düzenlediği vergi ödül törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, devletin borç almasını istemediklerini söyleyerek, "Borç alan emir alır" dedi.

Selçuk Belediye Beyaz Salonu'nda gerçekleştirilen vergi ödül törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıoğlu, Selçuk Kaymakamı Azizi İnci, Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür ve çok sayıda işadamı katıldı. Açılış konuşmasını yapan Selçuk Ticaret Odası Başkanı Cumhur Yelken, dünya pazarında rekabet edebilmek için birlik içerisinde olmak gerektiğini hatırlatarak, "Sanayici erbabı olarak üzeremizdeki yükün askeriye düşürülmesini istiyoruz. Üyelerimizin vergilere sahip çıkmasını istiyoruz. Vergisini dürüstçe ödeyen sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür ise, Selçuk'un sorunlarına değinerek, "Tarımsallığımızın artması, tarımsal nitelikli yatırım çalışmaları için işadamlarımıza kapımız açıktır diyoruz. Turizmde ise Antalya'dan sonra ikinci büyük turizm merkezinde yaşıyoruz. Ama maalesef biz İzmirliler'in arka bahçesiyiz. Bu güzel turizm beldemizi daha da güzelleştirmek için el ele vermeliyiz" diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin her yerini geziyorum ve inceliyorum. Bir şey fark ediyorum ki gittiğim yerlerde rekabet var, ama burada görüyorum ki hem rekabet hem de birlik ve beraberlik var. İnanın şu görüntüyü Türkiye'nin hiçbir yerinde görmedim" şeklinde konuştu.

Verilen vergilerin yerine ulaşıp ulaşmadığı yönünde bir sorunun akıllara gelebileceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Ülkenin geliri 60 kat artmışken, kamu harcamaları 90 kat artmıştır. Türkiye'den başka hiçbir yerde yoktur bu olay. Devlet yapmış olduğu harcamalarının hepsini dönüp bizden alır. Biz devletimizden borç almak istemiyoruz, çünkü borç veren emir alır. Biz devletimizin borç almasını da istemiyoruz çünkü emir almasını istemiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yüksek vergi ödeyenler ödüllendirildi. 2005 yılında kurumlar vergisine göre en çok vergi ödeyen 5 şirket Efes Yelken Gıda, Kırıtaklar Selçuk Mandırası, Bektaş Kardeşler, Karahanlar Akaryakıt ve Kardeş Tüpgaz olarak sıralandı.

2005 yılı gelir vergisinde ilk 5'e ise Hüseyin Kaçan, Ümit Kaçan, İbrahim Topaç, Binali Karadağ ve İbrahim Güldiken'in girdiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title