Haberler

İzmir'de Tramvay Hizmete Girdi-Hd-2

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan Karşıyaka tramvayından sonra Konak tramvayı da raylarla buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan Karşıyaka tramvayından sonra Konak tramvayı da raylarla buluştu. Tramvayın ilk yolcuları Halkapınar noktasından Üçkuyular'a ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, kent genelindeki raylı sistemi 11 kilometreden 180 kilometreye çıkardıklarını belirterek Raylı sistemin olduğu yerde paralel otobüs çalışmayacak. Yaklaşık 150 otobüs başka hatlarda kullanılacak. İzmir tramvayına kavuştu. Bu sürede çalışmaların bitmesini sabırla bekleyen İzmirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 450 milyon liralık tramvay projesiyle hizmete açılan Karşıyaka hattının ardından, Üçkuyular- Halkapınar tramvayı da ilk yolcularını almaya başladı. F.Altay Meydanı, Konak, Halkapınar arasında yaklaşık 12.6 kilometre uzunluğunda 18 durak ve 21 araçlı tramvay hattında ray döşeme çalışmaları Kasım 2015'de başladı, çalışmalar Ocak 2018 sonunda tamamlandı. Geçen hafta başlayan deneme seferlerinin ardından ilk sefer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2009 yılında yapılan Ulaşım Master Planı'nda öncelikli olarak Karşıyaka ve Konak hattına yer verdiklerini belirten Kocaoğlu, kentin merkezinde tramvay yapmanın güç bir iş olduğuna dikkat çekerek Konak tramvayının güzergahı konusunda oldukça zorlandıklarını ifade etti. Bir dizi değişikliğin ardından en sonunda bugünkü güzergaha karar verdiklerini belirten Kocaoğlu, Konak tramvayındaki gecikme bizim güzergah konusundaki tereddütlerimizden kaynaklandı. Yüklenici firma zamanında hatta zamanından önce bitirmek için çalışmalarını sürdürdü. Yaklaşık birkaç ay deneme seferleri devam edecek. Bir kısmını yolcusuz bir kısmını da ücretsiz yolcu taşıyarak sürdüreceğiz. Bu sürede otobüsler devam edeceği için ufak da olsa sıkıntılar yaşanabilir. Daha sonra otobüs seferleri tamamen sona erecek. Raylı sistemin olduğu yerde paralel otobüs çalışmayacak. Yaklaşık 150 otobüs başka hatlarda kullanılacak. İzmir tramvayına kavuştu.Bu sürede çalışmaların bitmesini sabırla bekleyen İzmirli hemşehrilerine teşekkür ediyorum dedi.

İzmir'in Karşıyaka'da olduğu gibi konforlu, güvenli ve karbon salınımını azaltan tramvayına kavuştuğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, trafik yoğunluğundaki azalma beklentilerini ise şöyle anlattı

Yolcu sayısı tahminlere göre günlük 30 binden başlayarak 80-100 bin civarına yaklaşacak. Bu rakama süreç içerisinde ulaşılır. Raylı sistem yapılmadan bir kentin toplu ulaşımında özel araç sayısını azaltmak mümkün değildi. Göreve geldiğimizde 11 kilometre ile aldığımız raylı sistemi bugün itibariyle 180 kilometreye çıkardık. Önümüzde 8.5 kilometrelik Narlıdere metrosu var. Devlet Demir Yolları ile birlikte bu yıl, 52 kilometrelik Aliağa Bergama hattının inşaat çalışmalarına başlayacağız. Buca metrosu da öncelikli projelerimizden biri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Halkapınar Karşıyaka Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title