Haberler

İzmir'de Mülteci Operasyonu

İzmir'in Menderes İlçesi Ahmetbeyli Beldesi'nde Jandarmanın Düzenlediği Operasyonda, İllegal Yollarla Yurtdışına Kaçmak İsteyen 11'i Bayan, 2'i Çocuk Toplam 27 Somali Uyruklu Mülteci ile 5 Organizatör Yakalandı.

İzmir'in Menderes İlçesi Ahmetbeyli Beldesi'nde jandarmanın düzenlediği operasyonda, illegal yollarla yurtdışına kaçmak isteyen 11'i bayan, 2'i çocuk toplam 27 Somali uyruklu mülteci ile 5 organizatör yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir grup mültecinin İzmir'in Basmane semtinden beldeye gelerek teknelerle kaçacağı ihbarını alan Menderes İlçe Jandarma Karakolu ekipleri, dün akşam saatlerinde Ahmetbeyli Beldesi Kargacık mevkiinde pusu kurdu. 34 STİ 83 plakalı minibüsü durdurarak arama yapan ekipler, Somali uyruklu 11'i bayan, 2'si çocuk toplam 27 mülteciyi gözaltına aldı. Mültecileri teknelerle yurtdışına kaçırmak isteyen araçtaki yabancı uyruklu organizatör H.Y., Türk organizatörler H.Ç., V.D., A.İ. ve Ş.İ. de gözaltına alındı.

Karakola götürülen mültecilerin daha önce de 3 kez kaçma girişiminde bulundukları, ancak her defasında jandarma tarafından yakalandıkları ortaya çıktı. Mültecilerin pasaportlarının olmadığı, yanlarında İzmir Valiliği tarafından verilen 2 ay süreli "geçici ikamet belgesi" bulunduğu belirlendi. Yapılan araştırmada organizatörlerin mültecilerden 2 bin dolar para aldığı ve Basmane'de bir otelden alarak minibüsle Ahmetbeyli'ye götürdüğü ve gece yarısı gelecek olan tekneyle Yunanistan'a kaçıracakları tespit edildi.

Yetkililer, mültecilerin daha önce de kaçma girişiminde bulunduğunu ve ülkelerinden iade yazısı gelmediği için valilik tarafından geçici ikamet belgesi verilerek, bir otelde kalmalarının sağlandığını açıkladı.

İfadeleri alınan 5 organizatör "İnsan ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edilirken, mülteciler İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderildi. Bayan mültecilerin basın mensuplarını karşılarında görünce çocuklarının ve kendi yüzlerini gizlemesi dikkat çekti.

(Mİ-Mİ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title