Haberler

İzmir'de Gerçekleşecek Expo Sempozyumuna Dışişleri Bakanı Ali Babacan da Katılacak

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in Türkiye'nin En Güvenli İllerinden Biri Olduğunu Belirterek "İlimize Gelecek 300 Kişilik Delegasyonu En İyi Şekilde Ağırlayacağız. Bundan Hiç Endişemiz Yok" Dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in Türkiye'nin en güvenli illerinden biri olduğunu belirterek "İlimize gelecek 300 kişilik delegasyonu en iyi şekilde ağırlayacağız. Bundan hiç endişemiz yok" dedi.

EXPO 2015 1. Sempozyum Koordinasyon Toplantısı, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın başkanlığında Balçova Termal Otel'de gerçekleşti. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Kıraç, 15-20 Ekim tarihlerinde İzmir'e gelecek EXPO BIE delegelerinin ziyaret programı ve sempozyumun detaylarını görüştüklerini söyledi. Delegelerin havaalanından karşılanmasından uğurlanmasına kadar İzmir'e yakışır bir programın sağlanması için detaylı bir çalışma yaptıklarını belirten Kıraç, "Bugün ön sunuş

yaptı teknik komite. Bunun detaylarıyla ilgili teknik birimler misafirlerimizin ağırlanmasından geçiş güzergahlarına kadar her şeyi değerlendirdi. Yürütme Kurulu ve Dışişleri Bakanlığı'ndaki temsilcilerimizle programı değerlendirdik. Amacımız bu programın planlandığı gibi başarılı bir şekilde uygulanmasıdır" dedi.

EXPO heyetinin 15 Ekim'de İzmir'e geleceğini, 18 Ekim'de ise İzmir'den ayrılacağını belirten Kıraç, şöyle konuştu: "Heyeti Çeşme Sheraton Oteli'nde ağırlayacağız. Orada bir sempozyum olacak. Sempozyum sonrası şehrin gezilmesi ile ilgili 2 bölgede program yapıyoruz. Kadifekale, Agora, Kemeraltı ve EXPO alanı olarak ilan edilen İnciraltı gezilecek. Daha sonra Selçuk ve Efes bölgesinin tanıtımını yapacağız. Bütün bu konuların detayını ilgili arkadaşlarımız kendi ünitelerini ilgilendiren boyutuyla tek tek

ele alarak komiteyle birebir çalışarak, kimin neyi ne zaman nasıl yapacağını bir plana bağlayacak ve o planı sağlıklı bir biçimde uygulayacağız."

Konuşmasında İzmir'in Türkiye'nin en güvenli illerinden biri olduğuna değinen Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlimize gelecek 300 kişilik delegasyonu sağlıklı bir şekilde ağırlayacağımızdan hiçbir endişemiz yok. Her türlü tedbir alınacaktır. Ben bu organizasyonun EXPO sürecinde ilimize sağlık getirmesini, kazanımlar elde etmemizi sağlamasını temenni ediyorum. İnşallah bundan sonra sunacağımız 2 tanıtımla, Mart ayında yapılacak oylamada ipi göğüsleyen tarafın İzmir olmasını Türkiye olmasını diliyorum.

İzmir olarak vilayetiyle, belediyesiyle, sivil toplum örgütleriyle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, devlet projesi olduğu için Ankara ayağıyla bu projenin İzmir'e gelmesi için bütün gayretimizi gösteriyoruz."

Kıraç, güvenlikle ilgili bir problem olmadığını belirterek, takviye güvenlik ekibine ihtiyaç olmadığını söyledi. Toplantıyı global bir değerlendirme toplantısı olarak nitelendiren Kıraç, "Detayları arkadaşlarımız çalışacak. Önümüzdeki günlerde uygulama planı ortaya çıkacak. Geneli konuştuk, üzerinde mutabakata vardık" diye konuştu.

Kıraç, EXPO programının TRT ve Anadolu Ajansı tarafından detaylı bir şekilde izleneceğini söyledi.

EXPO Tanıtma Kurulu Başkanı Solmaz Ünaydın da, "İzmir'deki programa Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın katılımının olup olmayacağıyla" ilgili şöyle konuştu: "Program çerçevesinde Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve bakanımızın İzmir programına katılması için çalışmalarımız devam ediyor. Dışişleri Bakanımız sempozyumun açılış konuşmasını yapacak. Cumhurbaşkanımızın bir etkinliğe katılması öngörülüyor fakat bunun programın hangi ayağı olacağı henüz belli değil."

(EY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title