Haberler

İzmir'de BDP Eylemi

İzmir Basmane'deki Dokuz Eylül Meydanı'nda toplanan BDP'liler, bir süre yolda oturma eylemi yaparak trafik akışını engelledi, polisle grup arasında zaman zaman arbede yaşandı.

İzmir Basmane'deki Dokuz Eylül Meydanı'nda toplanan BDP'liler, bir süre yolda oturma eylemi yaparak trafik akışını engelledi, polisle grup arasında zaman zaman arbede yaşandı.

BDP İzmir İl Örgütü'nün organizasyonunda partililer ve destek veren bazı gruplar, akşam saatlerinde Dokuz Eylül Meydanı'ndaki Kültürpark girişinde toplanmaya başladı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, Kadifekale bölgesinden yürüyerek gelen ve aralarında yüzlerini poşuyla gizleyenlerin de bulunduğu ikinci grubun molotofkokteyli taşıdığı bilgisi üzerine, meydana girmesine izin vermedi. Bu gelişme üzerine meydanda bekleyen grup, yola oturarak bir süre trafik akışını engelledi. Polisin uyarısı üzerine grup, oturma eylemine son verdi.

Kültürpark girişinde bekleyişini sürdüren ve terör örgütü lehine sık sık slogan atan grup ile kendilerini çevreleyen polisler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Göstericiler taşıdıkları pankartların sopalarıyla polislere vururken, Çevik Kuvvet ekipleri ise biber gazı kullandı.

Yaklaşık 3 saat süren eylem, BDP'nin gösterdiği bağımsız milletvekili adayı Erdal Avcı'nın İzmir Valiliği ve emniyetini tavırları nedeniyle protesto ettiklerini söylediği açıklamanın ardından son buldu.

Meydana girmelerine izin verilmeyen grubun dağılırken bıraktıkları poşette, 12 molotofkokteyli ele geçirildiği öğrenildi. Polisle yaşanan arbede sırasında polise sopayla vurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan bir kişinin, kimlik tespitinin yapılmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Öte yandan, eylem sırasında Dokuz Eylül Meydanı'ndaki Konak Belediyesi önünde belediyenin kadrosuna alınmaları için bir süredir eylem yapan işçiler de belediye binasının çatısına çıktı. Uzun süre eylemlerini sürdüren işçiler, daha sonra çatıdan indi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title