Haberler

İtalyan Dergiden Feriköylü Kaçak Futbolcular Haberi

İtalyan La Repubblica gazetesi, hafta sonu yayınladığı 'D' isimli dergide, futbolcu olma umuduyla Türkiye'ye kaçak yollardan gelen ve her sabah Feriköy Stadı'nda antrenman yapan Afrikalı göçmenler konusunu işledi.

İtalyan La Repubblica gazetesi, hafta sonu yayınladığı 'D' isimli dergide, futbolcu olma umuduyla Türkiye'ye kaçak yollardan gelen ve her sabah Feriköy Stadı'nda antrenman yapan Afrikalı göçmenler konusunu işledi. Göçmenlerin ağzından "Biz de oynamak istiyoruz" başlığını kullanan dergi, habere 9 tam sayfa ayırdı.

Marco Mathieu imzalı 'Başka bir İstanbul' başlıklı haberin spotunda, "Henüz gençler, futbolcular, Afrikalılar. Bir rüyanın peşinde, bir sözleşme imzalama umuduyla Türkiye'ye geliyorlar. Bir Avrupa takımında yer almak için profesyonel oyuncular gibi her gün antrenman yapıyorlar. Tek istisna oturum izinleri" sözlerine yer verildi. Haberin içeriğinde de Gana, Kamerun, Fildişi Sahili, Sudan, Senegal, Kongo ve Nijerya gibi ülkelerden gelen 100 kadar göçmenin, hakemsiz ve antrenörsüz olmalarına rağmen bir takım olduklarını, kaleci, savunma oyuncusu, orta saha oyuncusu ve forvet oyuncularının muntazam olduğu belirtildi.

FESTUS OKEY'E DE DEĞİNİLDİ

"Onlar bir topun, bir hayalin peşinde İstanbul'a gelen 'yasadışı futbolcular'. Bazıları gerçekten çok iyi oynuyor" yorumu yapılan haberde, İstanbul'a bir futbolcu olma hayaliyle gelen Festus Okey'in de Beyoğlu Polis Merkezi'nde ölmesine de değinildi. İnsan hakları ağırlıklı haberleriyle bilinen Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'ın da, "Türkiye, göç için bir transit geçiş merkezi ama bu konuda az konuşuyoruz ve bu problemi görmezden geliyoruz" görüşlerine yer verildi.

FERİKÖY MÜLTECİ KAMPI GİBİ

Feriköy'ün normal bir ilçeden çok bir mülteci kampını andırdığı gözlemi yapılan haberde, ilçede Afrikalılar, Özbekler, Tacikler, Türkmenler ve Kürtler'in bir arada yaşadığı vurgulandı. Bazı göçmenlerin sahte evlilikler yaparak elde ettikleri yasal haklarla bazı küçük futbol takımlarında kendilerine yer bulduğu belirtildi. Muhabir ayrıca söz konusu Afrikalıların bazılarıyla röportaj da yaptı. Kongolu Chris'in, "Polis genelde bizi kontrol etmiyor ama nerede dikkatli olmamız gerektiğini biliyoruz. Büyükelçiliklerimiz bizim için hiçbir şey yapmıyor" yakınmasına da yer verildi.

FERİKÖY AFRİKA KUPASI

Hayatta kalabilmek için genelde nakliye işinde ya da inşaat işlerinde çalıştıklarını ancak bunların sürekli olmadığını anlatan 21 yaşındaki Nijeryalı Jimmy ise, "Yaz aylarında tüm takımlar olarak bu statta Afrika Kupası düzenliyoruz. Türk takımlarından gözlemciler de bizi seyretmeye geliyor. "Hiçbir kulüp, yasal olmadığımız sürece bizleri oyuncu olarak almıyor. Hiç kimse ne Avrupa'ya gitmemiz ne de Afrika'ya dönmemiz için bize maddi yardımda bulunmuyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title