Haberler

İşte Memurun Zam Talep Miktarı

Kamu-sen, Hükümetin Her Yılın Başında Bilinçli Olarak Yıllık Enflasyon Hedefini Düşük Tutarak, Memura Düşük Maaş Artışı Yaptığı ve Aradaki Farkı Faiz Ödemelerine Aktardığını Savundu.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), yıllık enflasyon hedefinin neredeyse daha yılın ilk üç ayında yakalandığına işaret ederek, hedef revize edilerek memurlara buna göre maaş farkı verilmesini istedi.

Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, hükümetin yıllık enflasyon hedefini bilinçli olarak düşük belirlediği, buna göre memur maaşlarına da düşük artış uygulandığı, aradaki yaklaşık 3 milyar YTL'lik farkın da faiz ödemelerinde kullanıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Yılın daha üçüncü ayında yıllık enflasyon hedeflerine ulaşılmıştır. Üretici fiyatlarındaki aylık artışın da yüzde 3.17 çıkması önümüzdeki dönemde de enflasyonun düşmeyeceğinin açık bir göstergesidir. Hükümet artık kurnazlık yaparak memurlarımızdan kestiği ödeneği başka çevrelere dağıtma alışkanlığından vazgeçmelidir. Bu nedenle derhal, gerçekti bir şekilde enflasyon hedefi revize edilmeli ve aradaki fark Ocak 2008'den başlamak üzere memur maaşlarına yansıtılmalıdır."(ANKA)

(ES/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title