Haberler

Istanbul Yeni Havalimanı Iftar Organizasyonu - Iga Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz -...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülkemizin her yerini erişebilir hale getirmek adına bütün sektörlerde gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülkemizin her yerini erişebilir hale getirmek adına bütün sektörlerde gecemizi gündüzümüze katıyoruz." dedi.

Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen İstanbul Yeni Havalimanı iftar organizasyonunda işçilerle biraraya geldi. Başbakan Yıldırım'a katılımlarından dolayı teşekkür eden Arslan, projenin yapıldığı yer hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin havacılık sektöründe son 14 yılda önemli mesafe katettiğine işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

"Önemli olan nereden nereye geldiğinin bilinmesi ve onun taçlanma noktası olan bataklıkta böyle bir havalimanının yapılıyor olması. Bizim memnuniyetimiz o ki, Sayın Başbakanımızın önderliğinde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin her yerini erişebilir hale getirmek adına bütün sektörlerde gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

Açtığınız yol, katettiğimiz mesafe belli, yaptığımız projeler belli. Ama biliniz ki, bunlarla yetinmeyeceğiz. Yüzbin kişilik ulaştırma ailesi olarak, bütün sektörlerde ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacağız, bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ülkenin geleceği için ister içerde, ister dışarda şehit olmayı göze alanlar nasıl ki varsa, bizde bu ülkenin mamur, imar olması, kalkınması için ulaştırmanın her alanında gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz. Bu bilinçle 3. Havalimanı'nı en kısa sürede bitirmek için mesai harcamaya devam edeceğiz. "

-"Projemizin bugün itibariyle yüzde 55'ini bitirmiş durumdayız"

İGA Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz de açılıştaki konuşmasında inşaatta gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. 400 milyon metreküp bataklığı söküp attıklarını, proje kapsamında 40 milyon metreküp kaya dolgu yapıldığını belirten Cengiz, şu bilgileri verdi:

"200 milyon metreküp dolgu ve toplam 800 milyon metreküp harfiyat yaptık. Birinci pistimizin asfalt işlemlerini tamamlamak üzereyiz, ikinci pistimizi de yılsonunda bitireceğiz. Üst yapı anlamında dünyanın en büyük terminalini yapıyoruz. Terminal kısmının kaba inşaatını bitirdiğimiz projenin genelinde, 3 milyon metreküp beton döküp, 440 bin ton da inşaat demiri kullanmış bulunuyoruz. Buna ilaveten, çatı çeliğini bitirmek üzere olduğumuz ana terminal başta olmak üzere 110 bin ton yapısal çeliğin alımını yapıp, büyük bir kısmının da imalat ve montajını bitirdik. Dün itibari ile bagaj sistemi testlerine başladık."

Dış cephe ve çatı kaplama işlerini en kısa sürede bitireceklerini belirten Cengiz, ince işlerin de hızlı şekilde devam ettiğini anlattı. "Mayıs sonu itibari ile 3,8 milyar avro kaynak aktardığımız projemizin bugün itibariyle yüzde 55'ini bitirmiş durumdayız." diyen Cengiz, bugün itibari ile 27 binin üzerinde çalışan sayısının yaz bitmeden 30 binlere çıkacağını duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Mehmet Cengiz Ahmet Arslan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title