Haberler

İstanbul'un Fethi'nin 560'ncı Yılı

yıldönümü kutlamaları kapsamında görkemli bir program düzenlendi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde İstanbul'un Fethi'nin 560'ncı

yıldönümü kutlamaları kapsamında görkemli bir program düzenlendi. Programda tasavvuf müziği sanatçısı Eşref Ziya Terzi de Çubuklu vatandaşlara konser verdi.

İstanbul'un Fethi'nin 560'ncı yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Çubuk Gençlik Kolları tarafından Atatürk Parkı'nda bir program gerçekleştirildi. Programa ise Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ak Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Alperen AYAR, Ak Parti Çubuk Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Çubuk Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kılıç, fetih için büyük liderler inanmış neferler olması gerektiğine dikkat çekerek, "Şükürler olsun ki tarihin bu döneminde tarihte olduğu gibi fetih ruhuyla yetişmiş büyük bir lider var" diye konuştu.

Kendilerinin sadece Türkiye için değil, tüm İslam dünyası için, tüm dünya için bir ümit olduğunu vurgulayan Kılıç, Ak gençliğe seslendiğine söyleyerek, "Bu nedenle sorumluluklarımız çok ağır. Bizim daha çok inanmamız, daha çok çalışmamız gerekmektedir. Kan ve kavgadan beslenen, insanını ve ülkesini düşünmeyen marjinal grupları bu gün yine sahnedeler. Kirli oyunlarını bu ülkenin insanı ve gençleri üzerinde oynamaktalar" diye konuştu.

"BAŞBAKAN'IN ARZU ETTİĞİ GENÇLİK ÇUBUK'TA VAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arzu ettiği, yetiştirmek istediği gençliğin Çubuk'ta var olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Lokman Özden ise, bunun AK Parti'ye yüzde 80 destek vermekle her defasında gösterildiğini kaydetti. Davete icabet ederek programa katılan ilçe halkına teşekkür eden Başkan Özden, konuşmasını fethin kumandanı Fatih Sultan Mehmet ve askerlerini hayırla yad ederek tamamladı.

İstanbul'un fethinin genç bir padişah tarafından yapıldığını hatırlatan AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, "Fethin sahibi işte bu gençliktir. Artık ülkemde parya dediğimiz garip gördüğümüz bu millet, bu Anadolu insanı şimdi artık yeni fetih heyecanının eşiğindedir" diye konuştu.

Bir ideali, bir ülküsü, bir azmi olan bir genç liderin idealini gerçekleştirerek sembol olduğunu vurgulayan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Fatih Sultan Mehmet gençliğin sembolü olmuştur. Aramızda olan gençlere benin tavsiyem iyi yetişin, iyi okuyun, idealiniz olsun ve bir ülkünüz olsun" dedi.

FETİH EDECEK DAHA ÇOK İNSAN VAR

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ise, "Vatanını ve bayrağını en çok seven işini en iyi yapandır. Fethi edilecek başka İstanbul kalmadı diye üzülmeyin, zira fethi edilecek 7 milyar insanın gönlü var. İşte biz bu gönülleri fethi etme çabası içerisinde olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Büyük Cami İmamı Ahmet Ünal'ın okuduğu Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi tarafından verilen konserle devam etti. İzleyenlere gözleme ve ayranın da dağıtıldığı programda Ankara Kulübü Derneğinin Seymen Halk Oyunları Ekibi tarafından çeşitli gösteriler sundu. Programın sunuculuğu TRT Spikeri Bahri Özipek tarafından yapılırken, okuduğu şiirler de dinleyenleri mest etti.

Daha sonra ışık ve lazer gösterileriyle birlikte tasavvuf müziği sanatçısı Eşref Ziya Terzi tarafından bir birinden güzel eserlerin seslendirildiği konser verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Lokman Özden Eşref Ziya Ak Parti İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title