Haberler

İstanbul: Şiddete Karşı Eğitimli Dadılar Geliyor

Şişli'de Kurulu Dadı Eğitim Merkezi'nde Öğretmenler, Öğrencilerine Çocuklara Uygulanan Şiddetle İlgili Uyarılarda Bulundu.

Şişli'de kurulu Dadı Eğitim Merkezi'nde öğretmenler, öğrencilerine çocuklara uygulanan şiddetle ilgili uyarılarda bulundu.

Çocuk bakımı konusunda eğitimli dadı yetiştiren Şişli'deki Akademi Dadı Eğitim Merkezi, son günlerde yaşanan çocuk bakıcısı krizi üzerine öğrencilerini çocuklara şiddet kullanılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Güngören'de yaşanan dadı krizi nedeniyle Akademik Dadı Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kurslarda özellikle çocuklara şefkatle yaklaşılması, şiddet uygulanmaması yönünde uyarılarda bulunuluyor.

Derste öğrencilerine dadıların çocuklara şiddet uyguladığı yönünde haberleri hatırlatan çocuk gelişimi öğretmeni Seçkin Ulusoy, şöyle konuştu: "Çocuklara kesinlikle şiddet uygulamayınız. Onlara şefkatle yaklaşınız. Çocuklara yönelik bir şiddet eğiliminiz varsa kendinize hakim olamıyorsanız mutlaka tedavi görmelisiniz"

Çocuklara yönelik şiddete tepki gösteren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu: "Çocuğu döven bir bakıcının da eğitimi bizim için çok önemli. Bunun için biz kurs düzenledik. Bu haberler bizi çok üzdü. Biz maddi durumu yetersiz olan ailelere yönelik ücretsiz kurslar veriyoruz. Bu kurslarımız uzun zamandır devam ediyor."

Dadılık yapacak kişilere eğitim veren Akademi Dadı Eğitim Merkezi'nin kurucusu Pervin Albayrak ise yaşanan dadı krizine değinerek "Dadılık da mutlaka bir eğitim işi. Eğitimli olmayan dadılardan dolayı şiddet haberleri duyabiliyoruz. Annelerin ya da annelik eden çocuk bakıcılarının mutlaka eğitim alması gerekiyor. Son günlerde izlediğimiz haberler bizi üzdü. Eğitimsiz ve cahil insanların şiddete başvurduğunu söylemek istiyorum. Keşke bu tür haberler hiç olmasaydı" dedi.

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan eğitim merkezinde, 0-6 yaş gurubu çocukların bakım ve gelişimiyle ilgili kurslar verilirken 2.5 ay süren kursu başarıyla bitiren öğrencilere sertifika veriliyor. Çocukların bakım ve gelişimi alanında 2 yıldır hizmet veren Akademi Dadı Eğitim Merkezi'nde bugüne kadar 400 eğitimli dadı mezun olarak göreve başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title