Haberler

İstanbul: Okullarda Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Şiddetin Global Bir Mesele Olduğunu Belirterek, "Terörde Olduğu Gibi, Okullardaki Şiddetle İlgili de Herkesin Yapması Gereken İşler Var" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şiddetin global bir mesele olduğunu belirterek, "Terörde olduğu gibi, okullardaki şiddetle ilgili de herkesin yapması gereken işler var" dedi.

Bakan Çelik, Kabataş Erkek Lisesi'nde yapılan "Okullarda Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması" konulu toplantıya katıldı. Toplantıda, spor, sanat ve basın camiasının önde gelen isimlerinin yanı sıra, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman da hazır bulundu. Toplantıda konuşan Bakan Çelik, Türkiye'de 60 bin okul bulunduğunu belirterek, "Bu okullarda yaklaşık 15 milyon ilk ve ortaöğretim öğrencimiz var. Her okulda yılda bir olay meydana gelirse, bir yılda 60 bin olayla karşı karşıya kalırız demektir. Bu, günde 350 olay demektir. Çok şükür mesele bu boyutta değil. Türkiye'yi diğer dünya ülkeleriyle mukayese ettiğimiz zaman dünyadaki diğer okullardaki şiddet meselesi, bizim cok çok önümüzde seyretmekte. Bizim ülkemizde arkadaşlarımızın 4 ayda yaptığı tespitler gösteriyor ki, 350 olay değil, bir güne 19 olay düşmektedir. Şiddet, global bir mesele. Avrupa'nın bir çok ülkesinde meseleyi tetkik ettik" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 14-15-16 ve 17 yaşlarının, şiddet olgusunun tırmanış gösterdiği yaşlar olduğunu belirterek, "ABD'de, İngiltere'de, Danimarka'da öğrencilerin durumu irdelendiği zaman okullarda ortaya çıkan olaylar, bizden çok daha vahim bir durum ortaya çıkarmaktadır. Bir yavrunun bile burnunun kanaması, bizi birinci dereceden ilgilendirir. Bunun önüne geçilmesi için, şiddetin yok edilmesi için yapılması gereken neyse, bunu hep birlikte yapacağız. Terör meselesi ülkemizde yıllardan beri tanık olduğumuz ve maalesef toplum olarak ıstırap duyduğumuz bir olaydır. Terörle mücadele sadece emniyetin, polisin işi değildir. Toplum olarak terör karşısında kaygılanıyorsak, sokaktaki insandan en yetkili mercideki insana kadar herkesin yapması gereken şeyler var. Terörde olduğu gibi, okullardaki şiddetle ilgili de herkesin yapması gereken işler var" diye konuştu.

Bakan Çelik, okullardaki şiddeti evdeki şiddetten, sokaktaki şiddetten ve diğer ortamlardaki şiddetten soyutlamak ve tek başına düşünmenin mümkün olmadığını söyledi. Öncelikle hastalığın tespit edilmesi gerektiğini dikkat çeken Çelik, "Bu olaylar ilk defa ortaya çıktığı zaman yaptığım bir açıklama eleştirildi. Şiddet, bir çok kesimin muzdarip olduğu bir olaydır. Bu hastalığı önce tespit edeceğiz, sonra tedaviyi yapacağız. Okuldaki şiddet, bir anlamda evdeki ve sokaktaki şiddetin bir uzantısı olarak da kabul edilebilir. Spor, sanat ve basın camiasının önde gelen isimlerinin de desteğiyle başlatacağımız kampanya kapsamında şiddetin önüne geçmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title