Haberler

İstanbul: Mıchelın, "Doğru Hava Basıncı" Konusunda Sürücüleri Bilinçlendiriyor

Michelin, Lastiklerde Doğru Hava Basıncının Önemi Konusunda Bilinci Artırmak İçin, İstanbul Auto Show Fuarı Kapsamında Sürücülerle Buluşacak.

Michelin, lastiklerde doğru hava basıncının önemi konusunda bilinci artırmak için, İstanbul Auto Show Fuarı kapsamında sürücülerle buluşacak.

Michelin, karayolu hareketliliğinin daha güvenli ve ekonomik olması için hizmet vermeye devam ediyor. Lastiklerde doğru hava basıncının önemi konusunda bilinci artırmak için, İstanbul Auto Show Fuarı kapsamında sürücülerle buluşacak olan Michelin 3, 4, 5, 11 ve 12 Kasım tarihlerinde, CNR Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, çıkış kapısı yanında etkinlikler düzenleyecek. Araçların ücretsiz lastik hava basıncı ölçümü ve ayarını yapacak olan Miclelin, sürücülere pratik tavsiyelerde bulunacak. Sürücülerin yalnızca birkaç dakikasını alacak lastik hava basıncı ölçme işlemi, Michelin ekiplerince yapılacak ve ölçüm sonrasında araç üreticisinin tavsiyesine uygun olarak doğru hava basıncı ayarlanacak.

Yapılan açıklamaya göre, doğru basınç ile şişirilmemiş lastik, yakıt tüketiminde artışa ve lastik ömründe azalmaya neden oluyor. Düşük hava basınçlı lastik, patlama riski, yol tutuş kabiliyetinde azalma ve ıslak zeminde kontrol kaybı gibi can güvenliğini tehdit eden sonuçlar doğurabiliyor. Yapılan incelemeler, bugün dünya üzerinde bir çok aracın kimi zaman tehlikeli boyutlara ulaşan ölçülerde eksik hava basınçlı lastiklerle kullanıldığını ortaya koyuyor. Michelin'in 2004 yılında 18 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği "Doğru Hava Basıncı" aktivitesi sırasında yaptığı araştırmada, karayolundaki araçların yüzde 66'sının düşük basınçlı lastiklerle kullanıldığı ortaya çıktı. Michelin, Türkiye'de ikincisi düzenlenen bu aktivite ile, motorlu taşıt kullanıcılarının güvenlik ve yakıt tasarrufu açısından kritik öneme sahip olan düzenli hava basıncı ölçümünü alışkanlık haline getirmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title