Haberler

İstanbul: Hakim Ve Savcıları Taşıyan İett Otobüsüne Bomba Koyan Şahısların Yargılanması

Şişli ve Beyoğlu Adliyeleri'nde görev yapan hakim ve savcıları taşıyan İETT otobüsüne bomba konulması olayıyla ilgili 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Şişli ve Beyoğlu Adliyeleri'nde görev yapan hakim ve savcıları taşıyan İETT otobüsüne bomba konulması olayıyla ilgili 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Erdal Özel, Şehnaz Şahin, İhsan Kartal, Abdulkadir Uçar, Suat Aydın ve İhsan Akbıyık katıldı. Erdal Özel, adliye girişinde Kürtçe olarak "Büyük Başkan Apo" şeklinde slogan atarak duruşmaya girdi. Duruşma salonunda savunmasını yapan Erdal Özel, "Yüksek adaletinize sığınıyorum. Hayatım boyunca karınca bile ezmedim. Ben bombayı patlatmak isteseydim, patlatırdım. Ancak patlatma taraftarı değildim. Patlatmak istemiyordum. Elimdeki patlayıcı maddeleri polise teslim etmek için böyle bir yol seçtim" dedi.

Özel savunmasının devamında, PKK terör örgütüyle nasıl ilişki kurduğunu, örgütün içine nasıl girdiğini ayrıntılı olarak anlattı. Özel, örgütün kendisini bombalı eylem yapması için sürekli tehdit ettiğini belirterek, "Tehditler karşısında bana verilen fünyeden yararlanarak bomba yaptım. Bombanın yapımında kullandığım kahve ve gübreyi ıslattım. Malzemeleri bir tenekeye koyarak en üstüne de fünyeyi yerleştirdim. Böylelikle şiddetli bir patlama olmayacaktı. Kutuyu Kanarya'da boş bir arsaya koyarak 155'e ihbar ettim. Bomba patlamayınca tekrar tehdit edildim ve örgüt tarafından kaçırıldım. Bacağıma patlayıcı maddeler bağlanarak İstanbul'a gönderildim. Sık sık tehdit edildiğim için bu konuyla ilgili Şehnaz Şahin'den yardım istedim. Ona bombanın patlamayacağını söyleyince, o da bana yardım etmeyi kabul etti. Otobüse konulan bombanın patlamayacağını biliyordum çünkü telefon düzeneğini kapalı tuttum. Bombanın patlamasını istemiyordum sadece örgüte bombayı yerleştirdiğimi duyurmaya çalışıyordum. Benim ülkeme olan sevgim, saygım, inancım, insanlara olan sevgim bombanın patlamamasını sağlamıştır. Kaos, kin nefret hainlerin işidir. Her şeyden önemli olan insanların hayatına son vermek değil, insanları yaşatmaya çalışmaktır. Bundan dolayı bombanın patlamasına gönlüm razı gelmiyordur" diye konuştu.

Hakim ve savcıların bulunduğu servis otobüsüne bombayı yerleştiren sanık Şehnaz Şahin ise savunmasında, "Erdal Özel bana bu bombanın kesinlikle patlamayacağını, bombadan kurtulmak için kendisine yardımcı olup olamayacağımı sordu. Ben de ona ilk ve son kez yardımcı olacağımı söyledim. Ondan bombayı aldım, daha sonra Bakırköy'e gittim. Öncelikle Bakırköy Taksim hattını düşünüyordum. Bu otobüs gelmeyince Bakırköy Mecidiyeköy otobüsüne bindim. Otobüsün boş olmasından yararlanarak bombayı düzenekteki mıknatıs yardımıyla orta kapının karşısındaki koltuğun altına yerleştirdim. Eğer otobüs kaza filan yapsaydı, bombanın patlayacağını biliyordum. Bundan dolayı tedirgindim. Ve Merter'de indim. Daha sonra arkadan gelen Mecidiyeköy arabasına bindim. Mecidiyeköy'e kadar gidip güzergahta herhangi bir patlama olmadığını görünce Kanarya'ya geri döndüm. Daha sonra polisi aradım ancak 155 açmadı. Ertesi gün tekrar 155'i aradım ancak 155 yine cevap vermedi" açıklamasında bulundu. Şahin savunmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bakırköy Galeria Alışveriş Merkezi'ne koymayı düşündüğümüz bomba da patlamayacaktı. Amacımız sadece ses getirmekti. Bu takdirde örgüt arkadaşımızın bu malzemeleri kullandığını görecektik ve arkadaşım kurtulacaktı."

Sanık avukatları, savunmalarında sanıkların suçsuzluğunu anlatmaya çalışarak, konunun medya tarafından büyütüldüğünü öne sürdü ve sanıkların tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title