Haberler

İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonları

İstanbul Emniyeti'nin Uyuşturucu Madde Kaçakçılarına Yönelik Son 15 Gün İçerisinde Düzenlediği 95 Ayrı Operasyonda 154 Kişi Yakalanırken, 155 Kilogram Eroin Ele Geçirildi. Ümraniye'de Ele Geçirilen Uyuşturucu Maddelerin Sahibi Olduğu Öne Sürülen Otel Sahibinin 2 Adet Jaguar Marka Aracına El Konuldu.

İstanbul Emniyeti'nin uyuşturucu madde kaçakçılarına yönelik son 15 gün içerisinde düzenlediği 95 ayrı operasyonda 154 kişi yakalanırken, 155 kilogram eroin ele geçirildi. Ümraniye'de ele geçirilen uyuşturucu maddelerin sahibi olduğu öne sürülen otel sahibinin 2 adet Jaguar marka aracına el konuldu.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; transit uyuşturucu madde kaçakçılığı ile sokak satıcılarına yönelik 'Duvar' adı verilen ve son 15 gün içerisinde yapılan operasyonlarda 155 kilogram eroin, 73 kilogram esrar, 55 bin tablet sentetik uyuşturucu hap, 1 kilo 500 gram kokain, 28 kilogram afyon sakızı ve 5 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Ümraniye'de gerçekleştirilen ilk operasyonda, Yüksekova'dan yola çıkan uyuşturucuların İstanbul üzerinden Hollanda'ya sevk edileceğine dair istihbarat alan narkotik dedektifleri çalışma başlattı. Sevk edilmek istenen uyuşturucuların yüklendiği bir minibüsü yakın takibe alan ekipler, aracın bir binanın garajına girmesiyle birlikte operasyon için düğmeye bastı. Araçta yapılan aramalarda 113 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Uyuşturucuları minibüsün tavanına yapılan ikinci bir tavan aralığı arasında

gizlenerek getirilmesi dikkat çekti. Aynı binada detaylı arama başlatan ekipler, dairenin birinde gizli zulalarla karşılaştı. Ele geçirilen uyuşturucuların evin lavabo bölümünde bulunan fayansların arka kısımları ile merdiven altında yapılan gizli bölmelerde saklanmak istendiği tespit edildi. Operasyonun ardından uyuşturucuların sahibi olduğu öne sürülen Halil B., araç sürücüsü Şehvan İ. ve gelen uyuşturucuyu garajda karşılayan Mustafa D. gözaltına alındı. Eminönü'nde bir otelin sahibi olduğu ortaya çıkan

Halil B.'ye ait 2 adet Jaguar marka araca da el konuldu. Süper lüks olarak tanımlanan Jaguar marka araçların yurda kaçak yollardan sokulduğu ortaya çıktı. Emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlanan Halil B., Şehvan İ. ve Mustafa D., Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

40 kilo eroinin ele geçirildiği operasyonda polisle çatışmaya giren uyuşturucu baronu Hüseyin C.'nin Kadıköy'de yakalanmasının ardından bu kapsamda düzenlenen ikinci operasyonda, 6 kişi ile birlikte 1 adet pompalı tüfek ve 1 adet Kaleşnikof marka tabanca ele geçirildi.

Üçüncü operasyon ise Küçükçekmece'de bir TIR'a yönelik gerçekleştirildi. İhbar üzerine Halkalı Gümrüğü'nde durdurulan ve ardından Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen TIR'da yapılan aramalarda, 1 adet piknik tüpü ele geçirildi. Görünümü itibariyle şüpheli bulunan tüpü inceleyen ekipler, uyuşturucu bulgusuna ulaştı. Bunun üzerine elektrikli keski ile kesilen tüpün içinde 2 kilo 500 gram eroin maddesi bulundu. TIR şoförünün gözaltına alındığı operasyonda, mal sahibinin belirlenmesi için başlatılan soruşturmanın

sürdürüldüğü belirtildi.

Narkotik polisinin düzenlediği son operasyon, yine Küçükçekmece'de gerçekleştirildi. 54 paket halinde hazırlanmış 28 kilo afyon sakızının ele geçirildiği operasyonda, İran uyruklu oldukları öğrenilen Ahmet Ö. ile Vedat Ö. adlı iki kardeş gözaltına alındı. Uyuşturucuların İran üzerinden Van'a, ardından İstanbul'a getirildiği tespit edildi.

(AS-RA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title