Haberler

İstanbul'da külçe altın görünümlü çakmak satan dolandırıcılar yakalandı

Güncelleme:

İstanbul'da, 7 lira değerindeki "külçe altın" görünümlü çakmakları yüklü paraya satan dolandırıcılar, polis tarafından yakalandı.

İstanbul'da, 7 lira değerindeki "külçe altın" görünümlü çakmakları yüklü paraya satan dolandırıcılar, polis tarafından yakalandı. Zanlıların, aynı suçtan sabıkalı oldukları anlaşıldı.

Alınan bilgiye göre, olay geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre dolandırıcılar, adı açıklanmayan bir vatandaşın yanına yaklaşarak kendilerini Azerbaycan uyruklu olarak tanıttı. Zanlılar, yanlarında bulundurdukları sözde külçe altın şeklindeki çakmakları 11 bin lira karşılığında bu kişiye sattı. Adı gizli tutulan mağdur, altınları bozdurmak için hemen bir kuyumcuya gitti. Sarraf külçelerin, altın görünümlü çakmak olduğunu tespit ederek şahsa dolandırıldığını ifade etti. Dolandırıldığını fark eden vatandaş, durumu hemen polise bildirdi. Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan müracaatı değerlendiren polis, külçe altın görünümlü sahte çakmakları, gerçek gibi satan 2 dolandırıcının peşine düştü.

7 liralık çakmağı 'altın' diyerek 11 bin liraya sattılar

Yürütülen soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını didik didik inceleyen emniyet ekipleri, önce dolandırıcıların kullandığı araç plakasını tespit etti, ardından faillerin açık kimliklerini belirledi. Vatandaşa "külçe altın" görünümlü çakmakları 11 bin liraya satan dolandırıcıların S.A. ve M.Ş.Ç. adlı 2 kişi olduğunu saptadı.

Eşkalleri tespit edilen şüpheliler, önceki gün Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların kullandıkları otomobilde yapılan incelemelerde ise 28 adet "külçe altın" görünümünde çakmak, dolandırıcılık olayına konu olduğu değerlendirilen bin 600 lira para, 1 pompalı av tüfeği ve bu silaha ait 8 fişek ele geçirildi.

Yakalanan dolandırıcılar emniyete götürüldü. Polisteki ifade işlemlerinin ardından 'dolandırıcılık' suçundan dün sevk edildikleri adli makamlarca "adli kontrol" hükümleri uygulanarak salıverildi. Öte yandan, tuzağa düşürdükleri kişilere külçe altın görünümlü çakmak satan şüpheliler, çevredeki güvenlik kameralarına da yansıdı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bayrampaşa Muratpaşa İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title