Haberler

Son Dakika | İstanbul Challenger 72'nci TED Open Turnuvası'nın basın toplantısı gerçekleştirildi

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş: Hedefimiz Türkiye'nin tenis ülkesi olabilmesiTED Spor Kulübü Başkanı Tınaz: Bu turnuva için Dünya Tenis Birliği açık destek verdiMarsel İlhan: Emeği geçen herkese teşekkür ederimAltuğ Çelikbilek: Turnuvanın özellikle bu sene yapılabilmesi çok...

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş: Hedefimiz Türkiye'nin tenis ülkesi olabilmesi

TED Spor Kulübü Başkanı Tınaz: Bu turnuva için Dünya Tenis Birliği açık destek verdi

Marsel İlhan: Emeği geçen herkese teşekkür ederim

Altuğ Çelikbilek: Turnuvanın özellikle bu sene yapılabilmesi çok daha önemli

OLGUCAN KALKAN - KAAN ÜLKER / İSTANBUL, - TED Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen İstanbul Challenger 72'nci TED Open Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası'nın basın toplantısı yapıldı. TED Spor Kulübü Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Tınaz, turnuva direktörü Melis Yafe, milli sporcular Marsel İlhan ve Altuğ Çelikbilek katıldı.

Öncelikle pandemi sürecinde böyle bir turnuvanın düzenlenmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Biz her sene bu güzelliği yaşayarak sizlerin huzurunda olabiliyoruz. Özellikle bu turnuvanın bu yıl yapılabilmesi için Mehmet Tınaz ve yönetimi başarılı bir süreç yönetti. Özellikle teşekkür ediyorum. Türkiye Tenis Federasyonu olarak bizim hedefimiz Türkiye'nin tenis ülkesi olabilmesi. Dünyanın en iyi sporcularını yetiştirme çabasıyla projeler üretip, gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çok önemli basamaklar aşarak buralara geldik. Dünyanın en başarılı organizasyon yapan ülkeleri arasındayız. Sporcumuz olarak Marsel, ülkemizin tanıtımında başarılı işler yaptı. Şu anda da milli takımın kaptanlığını üstleniyor. Altuğ başarılı bir sporcu. Günün birinde sporcularımızın dünya 1 numarası olması arzusundayız. 72 yıldır bu geleneği sürdürüyoruz. TED'in bir organizasyonu, Türkiye'nin değeri olan turnuvanın en iyi Challenger turnuvası seçilmiş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Türk sporunun emrinde olduğumuzu sizlere saygıyla arz ediyorum" ifadelerini kullandı.

TED SPOR KULÜBÜ BAŞKANI TINAZ: BU TURNUVA İÇİN DÜNYA TENİS BİRLİĞİ AÇIK DESTEK VERDİ

Dünyanın birçok yerinde pandemi nedeniyle turnuvaların iptal edilmesinin ardından Dünya Tenis Birliği'nin kendilerine organizasyon için büyük destek verdiğini vurgulayan TED Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Tınaz ise turnuvanın normalde eylül ayında düzenlendiğini ancak bu sene bu zamana kaldığını söyledi. Tınaz, "Öncelikle herkese katılımları için teşekkür ediyorum. Normalde eylül ayında düzenleniyordu. Ancak ana sponsor bu sene destek veremeyeceğini söyledi. Böyle bir turnuva 150, 160 bin Dolar'a mal oluyor. Biz de bu sene yapmama kararı aldık. Ancak dünyanın birçok yerinde birçok Challenger iptal edilince Dünya Tenis Birliği bize bu turnuvayı düzenleyin diye açık destek verdi. Bu da bizi çok gururlandırdı. Biz de bu tarihte yapma kararı aldı. Güzel maçlar olacağına inanıyorum. Yapabildiğimiz için mutlu ve gururluyuz. İnşallah iyi bir turnuva olacak. Önümüzdeki hafta da bayanlar kupası başlayacak. Dünyada ilk 100'de yer alan sporcular gelecek. Umarım yüzümüzü güldüren sonuçlar olur" şeklinde konuştu.

MARSEL İLHAN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Yaklaşık 13 yıldır bu turnuvada yer aldığını söyleyen milli tenisçi Marsel İlhan, "Öncelikle turnuvayı organize eden herkese teşekkür ediyorum. 2007 yılından beri burada mücadele ediyorum. Bu turnuvayı 4 kez kazandım. Kaptan olarak herkesten memnun kaldım. Altuğ, dün zor bir maç kazandı. Bugün de çiftlerde bir karşılaşmaya çıkacak. Herkese başarılar diliyorum" dedi.

ALTUĞ ÇELİKBİLEK: TURNUVANIN ÖZELLİKLE BU SENE YAPILABİLMESİ ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Pandemi döneminde böyle bir organizasyonun Türkiye'de düzenlenmesinin çok önemli olduğunu belirten milli sporcu Altuğ Çelikbilek ise şöyle konuştu:

"Yıllardır yer aldığım bir turnuva. Özellikle bu sene düzenlenmesi ben ve benim gibi sporcular için daha önemli. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Zorlu şartlarda turnuvalara seyahat etmek zorken, ülkemizde düzenlenmesinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Dün iyi bir galibiyet aldım. Bunun için mutluyum. Umarım ben ve arkadaşlarım iyi şekilde devam ederiz."

Organizasyon hakkında bilgi veren turnuva direktörü Melis Yafe ise "Oyuncularla temas halinde olacak 25 kişilik bir ekip, test oldu. Çok şükür hepsi negatif çıktı. Gelen misafirler ve üyeler için farklı geçiş yolları düzenledik. Oyuncularla yakın temas halinde bulunmalarını uygun bulmuyoruz. Perşembe günü de 80 kişilik bir grup daha yeniden test olacak" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

İstanbul Türkiye Tenis Spor Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title