Haberler

İstanbul Boğazı'nın İncilerinden Olan 60 Yalı, Satılmayı Bekliyor! Fiyatları 95 Milyon Dolara Kadar Çıkıyor

Güncelleme:

İstanbul Boğazı'nın incisi olan yalılardan 60'ı yeni sahibini bekliyor. Satılık yalıların fiyatları 4,5 milyon dolarla 95 milyon dolar arasında değişiyor.

İstanbul Boğazı'nda 60 yalı satılmayı bekliyor. Yalıların fiyatları 4,5 milyon dolar ile 95 milyon dolar arasında değişiyor. Yalı dairesi fiyatları ise 1 milyon 750 bin dolar ile 12 milyon dolar arasında yeni sahiplerini bekliyor. Yalılara en büyük ilgiyi ise Katarlılar gösteriyor.

BOĞAZIN İNCİSİ YALILARIN YÜZDE 10'U SATILIK

İstanbul Boğazı'nın her iki yakasında 366'sı tarihi eser niteliğinde toplamda 600 yalı yer alıyor. Bunların 30'u tarihi eser değerinde olan 60 yalı şu anda yeni sahibini bekliyor. Aynı zamanda 40'a yakın da yalı dairesi satışta. Yalı ve yalı dairesi fiyatlarında en büyük etken lokasyon, tarihi değer ve rıhtım uzunluğu… Tarihi eser değeri bulunan yalıların ayrıca tavan yüksekliği de çok önemli.

BEBEK, YENİKÖY, VANİKÖY, KANDİLLİ VE ANADOLU HİSARINDAKİ YALILAR ÇOK DEĞERLİ

Avrupa Yakası'nda Bebek ve Yeniköy, Anadolu Yakası'nda ise Vaniköy, Kandilli ve Anadolu Hisarı'ndaki yalılar çok değerli. Satılık 60 yalının fiyatları 4.5 milyon dolarla 95 milyon dolar arasında değişirken, yalı dairesi fiyatları ise 1 milyon 750 bin dolar - 12 milyon dolar arasında.

İstanbul Boğazı'nın İncilerinden Olan 60 Yalı, Satılmayı Bekliyor! Fiyatları 95 Milyon Dolara Kadar Çıkıyor

EN PAHALISI 95 MİLYON DOLAR

Ayıkcan Emlak Gayrimenkul Danışmanı Sinem Ayıkcan Yılmaz, yabancıların yalılara son dönemde ilgisinin yoğun olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, şunları söyledi:

"Yabancıların şöyle bir düşüncesi var; dolar çok yükseldi, bizim paramız TL bazında çok kıymetli, burada da mülkler TL ile satılıyor, o yüzden benim şansım daha fazla ve çok daha iyi bir mülk alabilirim. Doların çok fazla artmasıyla yalı satışlarında müşterilerin beklentilerinde düşüş oldu. Artık yeni bir kanun çıktı, dolar ve euro telaffuz edemiyoruz, dolayısıyla şu anda rakamların hepsini TL'ye çevirmek durumundayız. Yerli müşteriler yüzde 40, yüzde 50'ye varan indirimler talep ediyorlar. Bu sadece yalılar için geçerli değil, tüm boğaz hattı için söyleyebilirim. Yabancılar için ev sahipleri indirimi geçerli kabul etmiyor. Türkiye'de yaşayanları ve yurt dışında yaşayanları ayrı kategorize etmiş durumdalar. En çok Arap ülkelerinden talep var. Özellikle Katar'dan çok fazla talep geliyor. Daha önce Katarlılara çok önemli iki yalı satıldı. Biri Sarıyer'deki Kocataş Yalısı, Yeniköy'deki Şehzade Burhaneddin Efendi Yalısı. O tarz mülkler zaten boğazda çok az. Belki bir tane çok değerli olan aslında sahil sarayı olarak nitelendirebileceğim Zeki Paşa Yalısı var. O tarz mülkler çok ciddi anlamda talep görüyor. Daha çok çevreden görünmeyen, büyük ailelerin yaşayabileceği tarzda mülkler talep ediliyor. Villalara da çok ciddi anlamda talep geliyor."

İstanbul Boğazı'nın İncilerinden Olan 60 Yalı, Satılmayı Bekliyor! Fiyatları 95 Milyon Dolara Kadar Çıkıyor

BOĞAZİÇİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KONTROLLERİNİN YAPILMASI GEREKİYOR

Sinem Ayıkcan Yılmaz, yalı alacak olanları öncesinde Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nden mülkün evraklarının araştırılması konusunda uyararak, "Yalı eğer tarihi eser vasfındaysa ayrıca Anıtlar Kurulu'na gidip bakılması gerekiyor. Sonuçta ne aldığınızı bilmeniz gerekiyor. Sadece yalılar için değil, boğaz hattının genelinde imara aykırılıklar var. Anıtlar Kurulu'na gidilip, 'projesinde aykırılıklar var mı, tescilli mi?' diye bakılması gerekiyor. İster Anıtlar Kurulu'na tabi olsun, ister olmasın, boğaz hattında, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün onayını almadan hiçbir şekilde, hiçbir şey yapamazsınız. Bu sadece tarihi eserlere özel bir durum değil. Tüm boğaz hattındaki gayrimenkullerin, dışına bir boya dahi yapacak olsanız, bazen iç yüzey için de geçerli, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nde onay alması gerekiyor. Eğer tarihi eser vasfı varsa buna bir de Anıtlar Kurulu da ekleniyor" dedi.

İstanbul Boğazı'nın İncilerinden Olan 60 Yalı, Satılmayı Bekliyor! Fiyatları 95 Milyon Dolara Kadar Çıkıyor

BOĞAZDA KAÇ YALI VAR?

İstanbul Boğazı'nda, Sarıyer'de 136, Beykoz'da 109, Üsküdar'da 84, Beşiktaş'ta ise 37 tarihi eser niteliğinde yalı var. Boğaz'daki toplam birinci sınıf tarihi yalı sayısı ise Beykoz'da 18, Üsküdar'da 24, Sarıyer'de 41 ve Beşiktaş'ta altı olmak üzere 89 adet. İkinci sınıf tarihi yalıların dağılımı ise Beykoz'da 64, Üsküdar'da 20, Sarıyer'de 74 ve Beşiktaş'ta 30 olmak üzere toplam 208 adet. Üçüncü sınıf tarihi eser niteliği taşıyan yalılar ise Beykoz'da 27, Üsküdar'da 20, Sarıyer'de 21, Beşiktaş'ta ise bir olmak üzere toplam 69 adet.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Sarıyer Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title