Haberler

İstanbul: Balıkesir Belediye Meclisi, Dil Kirliliğinin Önlenmesi İçin Üniversite Öğrencilerinin Başlattığı "türkçe Tabela" Kampanyasını Ağustos Gündemine Aldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) öğrencileri, bir süre önce başlattıkları "Türkçe Tabela" kampanyasını Belediye Meclisi'ne taşıdı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) öğrencileri, bir süre önce başlattıkları "Türkçe Tabela" kampanyasını Belediye Meclisi'ne taşıdı.

Balıkesir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı gündemine, üniversite öğrencilerinin yürüttükleri "Türkçe Tabela" kampanyası damgasını vurdu. Balıkesir'deki bazı işyeri sahiplerinin Türkçe tabela kullanmadığından dolayı dil kirliliği oluştuğunu belirten öğrenciler, bu dil kirliliği daha ciddi boyutlara ulaşmadan yetkililerden önlem alınmasını istedi. Kent merkezindeki tabelaların Türkçe isimlerden oluşmasını isteyen Balıkesir Üniversitesi öğrencilerini temsilen 11 kişilik bir öğrenci grubu, Belediye Meclis toplantısına katıldı. Amaçlarının Türkçe'nin doğru kullanılması ve dil kirliliğinin önüne geçilmesi olduğunu vurgulayan öğrenciler, isteklerini Belediye Meclisi üyelerine sundu. Meclis üyeleri Ekrem Başaran, Zafer Çakır, Cüneyt Ermişler ve İsmail Dönmez'in verdikleri önergeyle konu gündeme alındı ve Ağustos ayı meclis toplantısında görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Tekliflerinin meclis gündemine alınmasını memnuniyetle karşılayan öğrenciler, Belediye Başkanı Sabri Uğur'a, göstermiş olduğu hassasiyet sebebiyle teşekkür ettiler. Öğrenciler, kısa bir süre önce makamında ziyaret ettikleri Başkan Uğur'dan da kampanya için imza aldıktan sonra, Balıkesir merkezinde toplanan toplam 8 bin 504 imzalı dilekçelerini de Belediye Başkanlığı'na sunmuşlardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title