Haberler

İspanya Patriotları İskenderun'da

Adana'ya Hollanda tarafından kurulan ve 2 yıllık görev süresi dolan Patriot füze savunma sistemlerinin yerine konuşlandırılacak İspanyol füze sistemlerinin malzemesini taşıyan 2 gemi, Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki limana geldi.

Adana'ya Hollanda tarafından kurulan ve 2 yıllık görev süresi dolan Patriot füze savunma sistemlerinin yerine konuşlandırılacak İspanyol füze sistemlerinin malzemesini taşıyan 2 gemi, Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki limana geldi. Gemiler limana yaklaşırken, Sahil Güvenlik ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Kılavuz römorkör tarafından limana yanaştırılan gemilerdeki malzemelerin indirilmesine başlandı.

Suriye'den gelebilecek olası saldırılara karşı Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine Hollandalı askerlerce 26 Ocak 2013'te İncirlik Hava Üssü ile Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı'na kurulan 2 Patriot bataryasının görev süreleri doldu. Toplamda 12 füze rampasının bağlı olduğu bataryaların yerlerine konuşlandırılacak İspanyol Patriotlar bu sabah itibariyle Türkiye'ye getirildi. 2 İspanyol gemisiyle getirilen Patriot füze savunma sistemlerinin malzemeleri LimakPort İskenderun Limanı'na getirildi.

SAHİL GÜVENLİK EŞLİK ETTİ

'Martin Pasadillo' ile 'Camino Espanyol' adlı İspanyol gemileri limana yaklaşırken, Sahil Güvenlik ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Kılavuz römorkör tarafından limana yanaştırılan gemilerdeki malzemelerin indirilmesine başlandı.

15 OCAK'TA SÖKÜLECEK

Füze savunma sistemi malzemelerinin en kısa zamanda Adana'ya gönderileceği belirtildi.

Öte yandan İncirlik Üssü'nde bulunan Hollanda Patriot Grup Komutanı Hava Albay Niels Vredegoor, görev süresinin dolması nedeniyle Adana Valisi Mustafa Büyük'e veda ziyaretinde bulunmuş ve Patriotlar'ın 15 Ocak'ta sökülmeye başlanacağını söylemişti.

150 İSPANYOL ASKER GÖREV YAPACAK

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes, 4- 5 Eylül 2014'te Galler'de yapılan NATO Zirvesi'nde, Türkiye'ye İspanya'nın 6 Patriot füze bataryası ve 130 askerini göndereceğini açıklamıştı. İncirlik Üssü'ne yerleştirilecek Patriot bataryasının yanı sıra yaklaşık 150 İspanyol askerinin de görevlendirileceği belirtildi.

Türkiye'de halen Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta da Patriot sistemleri bulunuyor.

ÖZELLİKLERİ

Türkiye Körfez Savaşı sırasında Irak'tan gelebilecek Scud saldırılarına karşı kurulması ile Patrıot füzeleri ile tanıştı.  Amerika, Körfez Savaşında, Türkiye, İsrail ve Suudi Arabistan'daki önemli sanayi merkezlerini, liman ve diğer stratejik yerler ile yerleşim merkezlerini korumak için Patriot ve Hawk füze bataryalarını kullanmıştı. Bu savaşta Patriot, Hawk ve E-3 Awacs sistemleri birbirlerini tamamlayarak bölge savunması görevini yerine getirmişti.

Her biri 1.5 milyon dolar olan füzelerin menzili 80 kilometre. Fırlatma bataryaları, kumanda merkezinden 30 kilometre daha uzağa kurulabiliyor. 84 kiloluk parça tesirli başlık fırlatıyor.

Sazı kritik parçaları Türkiye'de de üretilmeye başlandı. - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title